UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-05-05 12:34

Több kerékpározó is dobogóközelben végzett a csehországi GP West Bohemián

Május elsején és másodikán tartották meg Csehországban a Grand Prix West Bohemia versenyét. Az U17-es és U19-es kerékpározók számára rendezett megmérettetésen több magyar top 10-es eredmény is született - az éremhez a negyedik helyezett Pollner Balázs került legközelebb.

„Kapitányként abszolút elégedett vagyok a fiúk szereplésével, kicsit nagyobb odafigyeléssel és rutinnal a dobogó is meglett volna, de első próbálkozásra nagyon jó és ígéretes ez a teljesítmény.” – nyilatkozta Dér Zsolt szövetségi kapitány a verseny után, aki joggal örülhetett, hiszen több magyar versenyző is az élmezőnyben végzett a nemzetközi megmérettetésen.

Forrás: bringasport.hu
Forrás: bringasport.hu
A fiatalokra szombaton egy kritérium, míg másnap egy igen nehéznek ígérkező körpályás mezőnyverseny várt a Kysice közelében tartott versenyhétvégén. A bringasport.hu beszámolója szerint az ifjúsági korcsoport viadala az idei év első komolyabb UCI kategóriás junior nemzetközi megmérettetése volt, komoly mezőnnyel és 1.1-es besorolással. A kimondottan nehéz pálya és zord időjárási körülmények miatt rengeteg versenyző esett ki a verseny közben, ennek ellenére az U17-esek kategóriájában Pollner Balázs a negyedik, Tóth Márkó pedig a hatodik helyen fejezte be a versenyt. Az U19-esek között Mészáros Bence gurult át a célon a magyarokat tekintve legelőkelőbb, ötödik pozícióban. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.