UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-05-08 09:12

Kosárlabda: a Sopron juniorcsapata Csendes Péter irányításával bejutott az országos döntőbe

A soproniak 17 éves kosarasa, Csendes Péter a legjobb formáját hozta a juniorbajnokság végjátékban, hiszen csapata vezéreként remek teljesítménnyel rukkolt elő a kulcsfontosságú keresztjáték párharcban, minek köszönhetően a Sopron az országos bajnoki döntőben folytathatja szereplését.

A Soproni Sportiskola U18-as kosárlabdacsapata a MAFC elleni keresztjátékban kettős győzelemmel harcolta ki a nyolccsapatos országos döntőbe jutást a fiúk mezőnyében. A siker legfőbb letéteményese az együttes irányítója, Csendes Péter volt. A korosztályos válogatott játékos a két találkozón 22 pontot és 37-es VAL-mutatót átlagolt.

Csendes Péter a juniorok mellett az U20-ban is országos döntőre készül Forrás: Sopron KC
Csendes Péter a juniorok mellett az U20-ban is országos döntőre készül Forrás: Sopron KC
„Először is nagyon csalódottak voltunk, hogy nem sikerült az első hatban zárnunk a Piros rájátszáscsoportban, ezzel pedig egyenes ágon bebiztosítani a részvételünket az ob-döntőben, így végül lecsúsztunk a hetedik helyre, és keresztjátékra kényszerültünk a MAFC-cal szemben. Azonban a csapat gyorsan összeszedte magát a kudarc után, és szerencsére sikerült megmutatni a keresztjátékban, hogy valójában mire vagyunk képesek. A legfontosabb mérkőzéseken a legjobb arcunkat hoztuk; nagyon összeszedettek voltunk mindkét összecsapáson, de a visszavágón az elsőhöz képest is sikerült még egy lapáttal rá tenni” – nyilatkozta a soproni fiatal az Utánpótlássportnak. Az odavágót a MAFC otthonában 80-79-re nyerték a vendégek, míg a második találkozót Sopronban 85-63-ra húzták be Csendesék. A 17 éves Péter a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott, hiszen pontjai mellett 9,5 lepattanót, 9 gólpasszt, 3,5 labdaszerzést és egy blokkot is hozott mérkőzésenként a sorsdöntő párharcban. „A meccs alatt egyáltalán nem szoktam erre figyelni, ösztönösen jön az egész. A végén megnézem a számokat, és időnként magam is meglepődöm a statisztikákon. Abszolút csapatemberként igyekszem játszani, éppen mikor mivel lehetek hasznos az együttesnek a győzelem érdekében. Ha valakinek nagyon jól megy a dobás, próbálom őt keresni. Egyáltalán nem zavar, ha kevés a dobásom például, mert akkor a gólpasszokkal és a védekezéssel is hozzá tudok tenni.” A leghűségesebb város U18-as alakulatát tavaly nyár óta a spanyol szakember, Carlos Vallejo irányítja. Pétert arról kérdeztük, miben sikerült a legtöbb fejlődnie a más mentalitást képviselő hispán edző keze alatt. „Nagyon modern felfogású tréner, aki folyamatosan gyorsítani akarja a játékunk tempóját. A villámgyors betörésekre, majd abból történő kiosztásokra helyezi a hangsúlyt. Az edzésein nagyobb az iram, mint amihez korábban hozzá szoktam. Úgy vélem, a játékintelligánciában rengeteget léptem előre, illetve a gyors döntéshozatalokban is jóval hatékonyabb lettem." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.