UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-05-09 14:05

Nyílt vízi úszás: Betlehem Dávid és Szimcsák Mira is bizonyíthat a szerdán kezdődő, budapesti nyílt vízi Eb-n

A jövő héten két magyar utánpótláskorú versenyzővel, Betlehem Dáviddal és Szimcsák Mirával a mezőnyben rendezik a Lupa-tavon a felnőtt nyílt vízi úszó Európa-bajnokságot.

A május 12. és 16. között a Lupa-tavon rendezendő felnőtt nyílt vízi Európa-bajnokság két magyar utánpótláskorú indulója a korosztályos világversenyeken már bizonyított. A 17 éves Szimcsák Mira a juniorkorosztályban egyszeres világ- és háromszoros kontinensbajnoknak mondhatja magát, a 18 esztendős Betlehem Dávid pedig utánpótlás Európa-bajnok és vb-bronzérmes.

A Lupa-tavon debütálnak felnőtt-világversenyen a magyar fiatalok Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
A Lupa-tavon debütálnak felnőtt-világversenyen a magyar fiatalok Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Szerdán pályafutásuk első felnőtt-világversenyén debütálnak, erről nemrégiben Gellért Gábor szövetségi kapitány nyilatkozott az Utánpótlássportnak. „Az utánpótlásban már bizonyítottak, de azért a felnőttmezőny más kávéház. Nagyon ritka, hogy valaki azonnal berobban, ez legutóbb Rasovszky Kristófnak és Olasz Annának sikerült. Nyílt vízen pláne bele kell erősödni a mezőnybe, szükség van a megfelelő rutinra. Ráadásul, ha az időjárás nem indul be a rajtig, az ellenfelek mellett a hideg vízzel is meg kell majd küzdeni.” A Lupa-tó pontos szerdai hőmérséklete egyelőre nem ismert, az viszont igen, hogy 11 órától Szimcsák Mira, 14.45-től Betlehem Dávid úszik öt kilométeren. Három nappal később, szombat délután pedig Betlehem a 4x5 km-es váltóban is érdekelt lesz.

Az utánpótláskorú induló a budapesti nyílt vízi felnőtt Eb-n: Május 12., szerda 11: női 5 km (Szimcsák Mira) 14.45: férfi 5 km (Betlehem Dávid) Május 15., szombat 14.30: 4x5 km-es váltó (Betlehem Dávid)

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.