UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-05-10 20:33

Birkózás: taroltak a Budapesti Honvéd fiataljai a kadét Eb-válogatón

Hat aranyérmet gyűjtöttek a hétvégén a Budapesti Honvéd birkózói a kiskunfélegyházi kadét Európa-bajnoki válogatóversenyen.

A május első hétvégéjén rendezett serdülőviadal után szombaton a kadétkorú birkózók mérték össze tudásukat válogatóverseny keretében Kiskunfélegyházán. A három szakágat felvonultató eseményre összesen 193 birkózó nevezett. A kötöttfogású és a leányversenyben egyaránt a Budapesti Honvéd tehetségei voltak a legeredményesebbek. Mindkét szakágban megnyerték a csapatpontversenyt is. A kötöttfogású fiúk mezőnyében négy aranyat szereztek, míg a leányoknál két versenyzőjük állhatott a dobogó legfelső fokára. A közelmúltban sikert sikerre halmozó fővárosi egyesület szakosztály-igazgatóját, Balogh Vilmost kérdeztük a remek kadéteredmények kapcsán.

A Budapesti Honvéd szakvezetése három éremben bízik az Eb-n Forrás: BHSE
A Budapesti Honvéd szakvezetése három éremben bízik az Eb-n Forrás: BHSE
„Nagyon elégedett vagyok a fiatalok hétvégi teljesítményével, hiszen mindenki, aki esélyesnek számított nyert a válogatón, és ezzel kijutott a korosztályos Európa-bajnokságra. A kevés verseny ellenére kiváló formában birkóztak versenyzőink, úgy hiszem ez biztató előjel a júniusi Eb-előtt. Ezt látva, reménységeink közül többen éremre pályázhatnak majd a bulgáriai kontinensviadalon is” – nyilatkozta a szakvezető az Utánpótlássportnak. Balogh bízik benne, hogy az Eb-n legalább három érem összejöhet  a klub ígéreteinek. Elmondása szerint néhányan komoly aranyesélyesként vágnak neki a világversenynek. „Lévai Levente és Darabos László a súlycsoportjaikban egyértelműen a világ élvonalába tartoznak. Lévainak a formája és a tehetsége alapján minden adott, hogy egészen a döntőig meneteljen, és akár a végső győzelem is sikerülhet neki. A nehézsúlyban Darabosra szintén igazak az előbbi állítások, emellett a lányokban is jelentős potenciál rejlik. Fáth Laura és Terék Fruzsina egyaránt a legjobb ötben zárhat az Eb-n a hétvégi válogatón mutatott produkciójukat figyelembe véve.”

A kötöttfogású verseny Budapesti Honvéd színekben szereplő győztesei: 51 kg: Végh Máté 60 kg: Lévai Levente 110 kg: Darabos László + 110 kg: Bazsó Adolf Kötöttfogású csapatpontverseny: 1. Budapesti Honvéd SE 40 pont 2. Dorogi NC 23 pont 3. Egri VSE 19 pont A leányverseny Budapesti Honvéd színekben szereplő győztesei: 49 kg: Fáth Laura 69 kg: Terék Fruzsina Leány csapatpontverseny: 1. Budapesti Honvéd SE 25 pont 2. Kőbánya SC 19 pont 3. ESMTK 15 pont

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.