UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-05-10 17:44

Labdarúgás: élmezőnyben az MTK Budapest a CIES legfrissebb, fiatalok játékperceivel foglalkozó listáján

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) huszonhét UEFA tagország élvonalbeli csapatait vizsgálta meg a fiatal labdarúgók játékperceit előtérbe helyezve, a 2021. május 5-ig lejátszott mérkőzésekkel bezárólag. A ma közölt lista élmezőnyébe az MTK Budapestnek is sikerült bekerülnie.

Bekerült a legjobb húsz csapat közé az MTK Budapest a fiatal labdarúgóknak legtöbb lehetőséget adó csapatok listáján. A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a rangsorában huszonhét UEFA tagország első osztályú klubjait vizsgálta, ahol a magyarok az előkelő 19. helyet foglalják el a 2021. május 5-ig lezajló mérkőzések alapján.

Schön Szabolcs 20 évesen is az MTK Budapest egyik alapembere volt a szezonban. Forrás: mtkbudapest.hu
Schön Szabolcs 20 évesen is az MTK Budapest egyik alapembere volt a szezonban. Forrás: mtkbudapest.hu
Pozíciójukkal olyan nagynevű európai gárdákat előztek meg, mint például az Ajax és a Barcelona. Az MTK Budapest esetében a lehetséges játékidő 37,1 %-át kapták az ifjú futballisták. Második magyar csapatként a Budapest Honvéd bukkan fel a listán, ahol ez az arány 30.8%, őket ebben a tekintetben a Puskás Akadémia követi (25,7 %). A magyar bajnokságban a fiatalok átlagban a játékidő 13.7 %-át töltötték a pályán, ami meghaladja az európai átlagot (13.2%). Érdekesség, hogy a Mezőkövesd csapatában egy fiatal játékos sem kapott szerepet az NB I-ben, míg a Mol Fehérvárnál is mindösszesen egy. A rangsor első helyein szlovák, ukrán és cseh csapatokat találunk, ha pedig kizárólag a topligák együtteseit nézzük, valamelyest meglepő az eredmény: az első kilenc klub között hét is spanyol. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.