UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-05-11 20:16

Röplabda: sorsoltak a magyar-szlovák közös rendezésű leány serdülő Eb-re

A magyar leány serdülő röplabda-válogatott Belgiummal, Csehországgal, Lengyelországgal, Oroszországgal és Törökországgal került egy csoportba a kedden lezajlott sorsolás szerint a júliusi kontinensviadalon.

Kedden megtartotta a CEV (Európai Röplabda Szövetség) a júliusi magyar–szlovák közös rendezésű U16-os leány Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását.

Forrás: CEV
Forrás: CEV
A König Gábor szövetségi edző által vezetett nemzeti csapat a belgákkal, a csehekkel, a lengyelekkel, az oroszokkal és törökökkel szerepel egy hatosban a beosztás alapján. Az öt csoporttalálkozót július 10. és 15. között játsszák le Nyíregyházán, egy szünappal (július 13.) az ütközetek között. A magyar együttes sorban először a csehekkel, a belgákkal, majd lengyelekkel csap össze. A szünnapot követően pedig a törökök, végül pedig az orsozok következnek a program szerint. Majd az utolsó két napon, 17-én és 18-án az elődöntőkre és a döntőre, valamint a bronzmérkőzésre szintén a nyíregyházi Continental Arénában kerül sor. A másik csoportban a házigazda Szlovákia mellett Bulgária, Horvátország, Olaszország, Románia és Szerbia kapott még helyet. A kettes csoport küzdelmei mellett a szlovákok rendezik az 5-8. helyért zajló helyosztókat is. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.