UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-05-12 16:13

Tekvondó: Salim Omart nem nyomják a családi sikerek, a saját útját járja

Az MTK Budapest előbb Európa-bajnoki címet, majd olimpiai kvótát szerző 18 éves tekvondósa, Salim Omar sokat köszönhet a családjának, de csak is a saját elképzelései szerint alakítja a pályafutását.

Az MTK Budapest 18 éves Európa-bajnok tekvondósa, Salim Omar a napokban háromból három meccset nyerve megszerezte tokiói kvótáját a Szófiában rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen.

Omar a maga útját járja Forrás: wtftaekwondo.hu
Omar a maga útját járja Forrás: wtftaekwondo.hu
Tovább növeli a sikere értékét, hogy egy súlycsoporttal feljebb, 54 helyett 58 kilogrammban kellett indulnia a viadalon, de ez sem jelentett akadályt a számára. Omar első két összecsapása, a német Hosseini, illetve a moldovai Dimitrov ellen, elég simának tűnt – laikus szemmel –, a francia Cyrian Ravet-val szemben viszont már nem mellette szólt a papírforma. A tokiói repülőjegyet érő győzelemről az mtk.hu-nak nyilatkozott a fiatal. „Ezúttal kicsit jobban izgultam, mint az Európa-bajnokságon, gondolom a tét miatt. De fantasztikus érzés, hogy sikerült a kvalifikáció! A francia versenyzővel soha nem találkoztam korábban. Az áprilisi Eb-n ő nyert az 58 kilogrammosok mezőnyében, így valóban ő volt az esélyes. Nagyon szerencsés vagyok, és rengeteget köszönhetek a bátyámnak, Sharifnak. Nagy előnyt jelentett, hogy minden nap vele edzhetek, mivel ő is az 58 kilogrammban versenyez.” A Salim családban Omar a harmadik, aki ötkarikás játékokon indulhat: édesapja, Gergely dán színekben szerzett aranyérmet 1992-ben, míg nagybátyja, József ötödik helyen végzett Sydney-ben. „Nem igazán jelentett ez semmiféle nyomást, nem is nagyon gondoltam erre korábban. A terhet inkább én helyeztem magamra, mivel tudtam, mekkora lehetőség előtt állok, inkább emiatt izgultam. Édesapám is sokszor elmondta, hogy amit ő elért, az már történelem, ez viszont most már az én utam, csak menjek ki a szőnyegre és élvezzem a harcot.” További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.