UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-05-14 08:54

Kettőből kettő: az Adolf, Fejes kenupáros és a Varga-féle kajakkettős is kvótát szerzett a szegedi pótkvalifikációs versenyen

Kihozta a maximumot a válogatott a szegedi Maty-éren rendezett pótkvalifikációs kajak-kenu viadalból, így Tokióban minden számban lesz magyar egység, többek között az egyaránt 21 éves Adolf Balázsnak, Fejes Dánielnek és Varga Ádámnak köszönhetően.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
Ritkán lehet örülni annyira második helynek, mint a kenupárosok 1000 méteres döntőjében csütörtökön a szegedi Maty-éren. Az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős kétszázötven méternél a hatodik, féltávnál pedig csak a negyedik helyen állt, a végére mégis bejött az első kettőbe, s ami még fontosabb: a két 21 esztendős sportoló jegyet váltott Tokióba. „Ötszázon érzékeltem először, hogy azért van két páros még előttünk. Az utolsó százötven méteren nem tudom mi vitt be bennünket, mert borzasztóan el voltunk már kötve. Nagyon örülünk neki” – fogalmazta meg első gondolatait Fejes pályafutása eddigi legfontosabb versenye után.
Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
A nap másik magyar utánpótláskorú főszereplője, a szintén 21 éves Varga Ádám Béke Kornéllal alkotott kettősével szállt harcba K–2 1000 méteren. A magyar páros a nyolcas pályáról indulva rajt-cél győzelemmel harcolta ki az utolsó kajakos kvótánkat. „A légvégén éreztem csak, hogy megvan, mikor áthaladtunk a célvonalon. Jó volt, hogy szereztünk egy kis nemzetközi tapasztalatot. Nem akármilyen pályával lett meg ez a kvóta, nagyon elégedett vagyok. Tudjuk, hogy erősek vagyunk, de kemény csatára számítunk még a válogatón” – mondta Varga. A csütörtöki szereplés azt jelenti, hogy valamennyi gyorsasági futamban indul majd magyar egység az olimpián, és az utolsó kvótákat utánpótláskorú versenyzők harcolták ki. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.