UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-05-14 14:07

Ökölvívás: mindenkivel felvennék a kesztyűt a tatabányai fiatalok – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Tatabányai SC nemzetközi korosztályos sikerekre törő ökölvívó-szakosztályának fiataljainál járt vendégségben.

Az elszántságot nem kell bányászni a Tatabányai SC ökölvívó-szakosztályában Fotó: Bodrogi Tamás
Az elszántságot nem kell bányászni a Tatabányai SC ökölvívó-szakosztályában Fotó: Bodrogi Tamás
A Tatabányai SC ökölvívó-szakosztálya hosszú évek óta működik eredményesen, az elvégzett munka pedig a nemzetközi sikerekben is megmutatkozik. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja edzésen látogatta meg a tinédzsereket. „A bányászvárosban mindig is nagy hagyománya volt az ökölvívásnak – mondja Rózsa András vezetőedző. – A gyerekek és az eredmények is jöttek már a kezdetektől fogva, az utánpótláspótlás-nevelésre igyekeztünk folyamatosan odafigyelni. Több nemzetközi versenyen is érmes ígérettel büszkélkedhetünk, de mi elsősorban embert akarunk nevelni ezekből a fiatalokból. Száz gyerekből ha kettő-három sikeres felnőttversenyző lesz. Ehhez kellő kitartás, céltudatosság és motiváció szükséges. Na, meg vállalni kell a sportággal járó kihívásokat. Például ha az embert megütik, vissza kell ütni. De véleményem szerint az ökölvívás kiválasztja az alkalmas fiatalokat. Akiben az említett tulajdonságok nincsenek meg, az nem tud hosszútávon a sportágban maradni.”

További filmek a május 9-i adásunkból: BREAKTÁNC – Már nemcsak menők, olimpikonok is lehetnek a legjobb fiatalok ÚSZÁS – Konkoly Zsófia Rió után Tokióra készül VÍVÁS – A 18 éves Kovács Gergely számára a csillagos ég a határ

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.