UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-05-14 20:05

Öttusa: Gulyás Michelle bronzérmes a székesfehérvári világkupadöntőn

Az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle ismét hatalmasat küzdött, és a harmadik helyen ért célba a felnőttvilágkupa-sorozat székesfehérvári döntőjében.

Újabb fantasztikus sikert ért el a 20 éves Gulyás Michelle, aki azután, hogy nyert az öttusázók világkupa-sorozatának második szófiai állomásán, pénteken a székesfehérvári világkupadöntőn bronzérmet szerzett.

Gulyás Michelle bronzérmes a székesfehérvári világkupadöntőn Fotó: Buza Virág
Gulyás Michelle bronzérmes a székesfehérvári világkupadöntőn Fotó: Buza Virág
Az UTE még juniorkorú kiválósága jó vívással, 21 tussal kezdte a versenyt csütörtökön, pénteken pedig a mezőny ötödik leggyorsabb úszásidejével folytatta. A lovaglást gyorsan, egy verőhibával abszolválta, így az élen álló 18 éves egyiptomi Amira Kandil után 25 másodperccel később kezdhette a kombinált számot – ugyanúgy, ahogyan a brit Kate French. Michelle-nek a lövészetnél fegyverproblémája akadt, ezzel együtt magabiztos maradt és lendületesen futott, de a legnagyobb izgalmak az utolsó, negyedik körre maradtak. Kandil a hajrára elkészült az erejével, befogták a többiek, French pedig meglépett, és behozhatatlan előnyre tett szert. Nem sokkal a cél előtt Michelle még a második helyen állt, ám a német Annika Schleu az utolsó métereken elévágott, és megszerezte az ezüstérmet. A magyar fiatal élete első világkupadöntőjén az előkelő harmadik helyen érkezett meg a harminchatfős mezőnyben, és ez a teljesítménye minden bizonnyal olimpiai kvótát ért, hiszen: „Már matematikai esély sincs arra, hogy kiessen az olimpiai kvalifikációból” – végzett lelkes számolást a verseny után az UTE szakosztályvezetője, Tibolya Péter. A döntő magyarjai közül Guzi Blanka a 21., Alekszejev Tamara a 35. helyen fejezte be a versenyt. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.