UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-05-17 09:10

Röplabda: a DSE junior férficsapata elsőszámú esélyesként vág neki az országos döntőnek

A Dunaújváros U21-es férfi röplabdázói veretlenül jutottak be a május végi, korosztályos országos döntőbe. A hatcsapatos mezőnyben a tíz Extraligában edződő játékossal felálló DSE számít az egyik legnagyobb favoritnak.

A dunaújvárosi férfi juniorcsapat nagy önbizalommal várhatja a május 28-30. között rendezendő korosztályos országos döntőt, hiszen veretlenül jutottak be a hatcsapatos fináléba. Az U21-es együttesükből tízen is az Extraligában szereplő, elsőcsapat keretéhez tartoztak. A korosztályos válogatott játékosok sora mellett az Extraliga legjobb hazai centerét, Tomanóczy Bálintot is őket erősíti majd a döntőben, aki nemrégiben a felnőtt nemzeti csapatban is debütálhatott. A komoly aranyesélyesként induló egyesület szakvezetőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük a várakozásokról.

Forrás: DSE
Forrás: DSE
„Úgy vélem, a mostani juniorcsapatunk a korábbi évekhez képest is jóval erősebb. Már tíz-tizenkét éve foglalkozom itt, Dunaújvárosban fiatalokkal, de azóta még soha nem jött össze ennyi képzett, minőségi játékos egyszerre az U21-es korosztályban – nyilatkozta a felnőttegyüttes vezetőedzője. – Szerintem az elmúlt évtizedben országos viszonylatban sem akadt ilyen komoly erőt képviselő junioralakulat. Minden poszton három-négy hasonló képességű játékosunk szerepel, akik folyamatosan fejlődésre sarkallják a másikat, komoly a versengés házon belül is, szerencsére kifejezetten bő a merítésünk jelenleg. A Duna-partiak százszázalékos mérleggel meneteltek az ob-döntőig, ahol a Szolnok és a DEAC gárdái várnak rájuk a csoportküzdelmekben. „Ezeknek a fiúknak a nagyrésze ebben az évadban az Extraligában edződött, ennek azért jelentősen köszönhető az utánpótlás-bajnokságban nyújtott kiváló teljesítmény is, de azt hiszem, ez valamennyire el is várható, hogy a legjobbak között magukra szedett tudást a korosztályukban is bizonyítani tudják. Nehéz dolga lesz bármelyik rivális együttesnek, ha a csapatunkat megakarja verni. Remélhetőleg, sérülésmentesen sikerül lehoznunk a döntőt, és akkor egyértelműen a legfényesebb éremért pályázhatunk." 

AZ U21-ES FÉRFI ORSZÁGOS DÖNTŐ MEZŐNYE: A csoport: DEAC DSE Röplabda Akadémia Szolnok B csoport: FINO Kaposvár Vegyész Kazincbarcika Pénzügyőr

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.