UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-05-20 14:09

Aerobik: érmet remél az utánpótlás-világbajnokságtól a magyar válogatott

Már a péntektől vasárnapig Bakuban zajló korosztályos aerobik-világbajnokság helyszínén gyakorol a 20 versenyzőből álló magyar csapat, amelyet az április válogatón elért eredmények alapján a FLEX HD és az Óbudai WDSE sportolói alkotnak.

A világbajnokságot két korcsoportban – 12-14 és a 15-17 évesek között – rendezik meg. Az előbbiben 8, míg utóbbiban 12 versenyző szerepel. A fiatalabbak esetében a férfi egyéni és a vegyespáros kategóriákat leszámítva mindenhol lesz magyar érdekeltség, az idősebbeknél pedig minden lehetséges versenyszámban indul magyar versenyző vagy egység.

Forrás: FIG
Forrás: FIG
Az aerobik szakág vezetőségi tagja, Varga-Réfi Eszter elmondta, bár nem lesz teljes a mezőny, Ázsiából és Amerikából is sokan részt vesznek a vb-n. Az előzetes nevezéseket tekintve csaknem 200 versenyző mutatja be gyakorlatát, köztük a sportág nagy hagyományokkal rendelkező országai, közöttük az oroszok, a románok vagy az ukránok. Természetesen a mieink is erős, jól felkészített csapattal vágnak neki a megmérettetésnek, köztük a korábbi világversenyek érmes aerobikosaival, úgy mint, Fejér Fruzsinával vagy Görgényi Ilonával. Varga-Réfi Eszter így nyilatkozott az esélyekről: „Nagyon népes és erőteljes delegációval indultunk útnak, összességében eredményes szereplésben bízom. Számítok éremre, éremszerzésre, mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály esetében. Azt azonban mindenképpen fontosnak tartom elmondani, hogy ebben a korban, kétéves verseny nélküli időszak után jóslatokba bocsátkozni nem lehet, nehéz megítélni, ki hogyan készült fel, és hogyan teljesít majd téthelyzetben.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.