UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-05-21 20:39

Úszás: ezüstérmes lett a Veres Laurával felálló 4x200 m-es gyorsváltó a felnőtt Eb-n

Hatalmas úszással a második helyre jött be a csupán 15 éves Veres Laurát is a soraiban tudó 4x200 m-es gyorsváltó a budapesti felnőtt úszó Európa-bajnokságon.

Mindig érdemes figyelni a magyar csapatra, ha a női 4x200 m-es gyorsváltóról van szó. E tétel péntek este újra bizonyítást nyert, ezúttal a fővárosi Duna Arénában. A felnőtt Európa-bajnokság ötödik napján a Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, a 15 éves Veres Laura és Kapás Boglárka alkotta egység (7:56.26-os idővel) meglepetésre egészen az ezüstéremig szárnyalt.

Hatalmas versenyzéssel nyert a 15 éves Veres Laurával (jobbra) felálló 4x200-as váltó Fotó: Kovács Tamás/MTI
Hatalmas versenyzéssel nyert a 15 éves Veres Laurával (jobbra) felálló 4x200-as váltó Fotó: Kovács Tamás/MTI
A sikerből oroszlánrészt vállalt a gyulaiak még ifjúsági korú ígérete, aki a futam utáni villáminterjúban láthatóan még nehezen hitte el, hogy mi történik vele. „Nagyon boldog vagyok, pláne, hogy ilyen jó időt sikerült úsznom. Tizenöt évesen hihetetlenül örülök ennek az Európa-bajnoki ezüstéremnek, gratulálok a lányoknak is” – nyilatkozta Veres. S bár Sós Csaba szövetségi kapitány döntése lesz, hogy kit jelöl a váltóba a tokiói olimpián, a legkevesebb, amit elmondhatunk: a márciusi felnőtt ob-n is aranyérmes fiatal erős idővel nevezett be a különversenybe. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.