UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-05-22 18:17

Sportlövészet: Mészáros Eszter „már” ezüstérmes a junior Eb-n

A sportlövők eszéki Európa-bajnokságának első napján Mészáros Eszter ezüstérmet nyert a junior légpuskások 10 méteres versenyében.

Már az első nap örülhetünk magyar éremnek a sportlövők Eszéken zajló Európa-bajnokságán. A junior lányok 10 méteres légpuskaversenyében Mészáros Eszter a második helyen végzett. A GEAC 18 éves kiválósága az alapversenyben 628.1 kört lőve az első helyen kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, melyben végül 247.8 körrel ezüstérmes lett a lengyel Julia Ewa Piotrowska (249.8) mögött, és a még dobogós orosz Alina Kizbullina előtt.

Az arany- és az ezüstérmes az utolsó lövés előtt Forrás: ISSF
Az arany- és az ezüstérmes az utolsó lövés előtt Forrás: ISSF
„Összességében elégedett vagyok. Az alapverseny döcögve indult, de nem estem kétségbe, így a végére elfogadható eredményt lőttem – értékelt Eszter a verseny után. – A döntő picit rosszabbul sikerült, mint szerettem volna. Nagyon mozogtam, nem tudtam úgy megállni, ahogyan azt megszoktam. Ezt betudom annak, hogy az elmúlt időszakban kihagytam néhány hetet az érettségi miatt, és még nem vagyok a topon. Bízom benne, hogy a következő döntők jobban fognak sikerülni, ha bekerülünk – és persze, nagyon remélem, hogy bekerülünk. (Nevet.) Az érem színével kapcsolatban is bizakodó lehetek, hiszen 2019-ben a negyedik, tavaly a harmadik, most pedig a második lettem a junior Eb-n, és még van egy utánpótlásévem!” Eszter tehát jövőre az egyéni junior Eb-arannyal tenné teljessé a kollekcióját, bár érdemes tudni, hogy olimpiai kvótásként ezúttal is indulhatott volna a junior- helyett a felnőttmezőnyben, ám ő megadva az ötkarikás kvalifikáció lehetőségét másnak, maradt a korosztályánál. A nyitó napon a légpuskás lányok között Bajos Gitta és Tóth Anna épphogy lemaradt a nyolcas döntőről. Előbbi a 9., utóbbi a 10. helyen zárt. Ugyanitt a fiúk viadalán Kiss Viktor a 13., Török Ferenc a 14, míg Klenczner Márton a 25. lett. A légpisztolyos fiúk versenyében Rédecsi Máté a 20., Klem Barnabás a 32., Tóth Máté a 47. végzett. A légpisztolyos lányok alapversenyében harmadik Fábián Sárának az esti döntőben szoríthatunk tovább, Ozsváth Réka a 25., Berde Viktória a 34. helyet szerezte meg. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.