UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-05-24 12:53

Paraúszás: öt magyar érem, közte négy arany a magyar utánpótláskorúak termése a felnőtt Eb-n

A magyar küldöttség kilenc arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerzett a paraúszók portugáliai felnőtt Európa-bajnokságán, Funchalban. A 13 darabos éremkollekcióból ötöt is magukra vállaltak a fiatalok.

A portugália felnőtt Európa-bajnokság utolsó napján is remekeltek a magyar paraúszók. A korábbi két győzelméhez Pap Bianka az utolsó két napon újabb kettőt tett hozzá: 100 m gyorson és 100 m háton nyert (S10). Ugyancsak első lett a mindössze 15 éves Száraz Evelin 100 m mellen (S6) – a Magyar Paralimpiai Csapat közösségi oldalának tájékoztatása szerint.

Konkoly Zsófia és edzője, Jancsik Árpád Forrás: PSN Zrt.
Konkoly Zsófia és edzője, Jancsik Árpád Forrás: PSN Zrt.
Korábban Pap 200 m vegyesen és 400 m gyorson bizonyult a legjobbnak, illetve aranyérmet nyert a még szintén utánpótláskorú, 19 éves Konkoly Zsófia 200 m vegyesen, 100 m pillangón és 400 m gyorson (S9), valamint Illés Fanni 100 m mellen (S4). Másodikként végzett a zárónapon a Pap Bianka, Payer Kata (15 éves), Illés Fanni, Konkoly Zsófia harmincnégy pontos 4x100 méteres gyorsváltó – írja az MTI. „Szeretek Madeirán versenyezni, a legjobb időimet mindig itt úszom, és most is sikerült javítanom rajtuk – mondta a paralimpiai bronzérmes Konkoly. – Most először szólt nekem a magyar himnusz, ami csodálatos érzés, meg is könnyeztem, bármikor újraélném az első három napot.”    A szombaton véget ért madeirai Eb a sportágnak a tokiói paralimpia előtti legnagyobb idei eseménye volt. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.