UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-05-24 15:12

Vízilabda: az évadban legyőzhetetlen KSI nyerte a serdülőbajnokságot

A KSI vízilabdacsapata nyerte a fiúk serdülőbajnokságát, miután a szegedi aranycsatában öt góllal bizonyult jobbnak az UVSE együttesénél.

Péntektől vasárnapig a szegedi Tiszavirág Sportuszoda adott otthont a fiú serdülő vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjének. A vasárnapi fináléba a KSI a házigazda Szeged és a Pécs, a másik ágon az UVSE az Eger, valamint a BVSC-Zugló magabiztos legyőzésével jutott.

Az évadban legyőzhetetlen KSI nyerte a serdülőbajnokságot Forrás: waterpolo.hu
Az évadban legyőzhetetlen KSI nyerte a serdülőbajnokságot Forrás: waterpolo.hu
A döntőben kicsivel több mint két perc után Fekete Paolo szerzett vezetést az UVSE-nek, Szalai Péter azonban hamar válaszolt a találatra a másik oldalon. A gólváltás folytatódott, majd a kiegyenlített első negyed végén Barics Bence kiállítást harcolt ki, az emberelőnyt pedig gólra váltotta, így 4–3-ra vezetett az UVSE. A második nyolc percet is a lilák kezdték jobban. Ionescu Erik már a harmadik és a negyedik gólját jegyezte, de hiába tett szert háromgólos előnyre a csapata, a KSI a félidőre ledolgozta a hátrányát (6–6). A harmadik negyed elején Bede Marcell akciógólját követően először vezetett a kék-sárga együttes, majd az ob I-ben is remeklő Szalai és Nagy Ákos fejezte be a KSI a 6–0-s szériáját. Ezúttal az UVSE-nek kellett zárkóznia, és meg is tette: 9–8-ra jött fel a záró negyed előtt. Az utolsó felvonás aztán a KSI-é lett. Előbb Iriczfalvi Gábor, majd Szalai rezegtette meg a hálót akcióból, az UVSE-nek pedig nem akart összejönni a gólszerzés. Ahogyan fogyott az idő, úgy került egyre közelebb a bajnoki címhez a KSI, és már csak alig több mint egy perc volt hátra, amikor Szalai ötödik, ezúttal centergólja a biztos aranyérmet jelentette a gárda számára – sőt, a végén még Gaál Botond is lőtt egyet megúszásból. A Keszthelyi Tibor, Tóth Imre, valamint Horváth János trió irányította KSI 13–8-ra győzte le az UVSE-t, ezzel hibátlan mérleggel zárta az évadot, ugyanis a serdülőbajnokságban mind a 28 mérkőzését megnyerte, ráadásul a tavaly nyár végi serdülőkupában is százszázalékosan zárt az élen. Természetesen a Vincze Balázs és Németh Zsolt által gondozott UVSE egész idényben mutatott teljesítményét is nagy dicséret illeti. A bajnoki bronzérem a BVSC-s fiatalok nyakába került, miután a zuglói csapat 10–7-re nyert a Pécs ellen a harmadik helyért vívott mérkőzésen.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG NYOLCAS DÖNTŐ, SZEGED DÖNTŐ KSI SE–UVSE-Hunguest Hotels 13–8 (3–4, 3–2, 3–2, 4–0) Gólszerzők: Szalai P. 5, Bede 3, Iriczfalvi 3, Nagy Á. 1, Gaál 1, ill. Ionescu 4, Fekete 2, Szirmai 1, Barics 1 A 3. HELYÉRT PSN Zrt. Sportiskola–BVSC-Zugló 7–10 (2–3, 2–1, 1–3, 2–3) Gólszerzők: Tóth A. 2, Raffai 2, Slézia 1, Pónya 1, Vidovenyecz 1, ill. Domján 3, Mészáros B. 3, Kohári 1, Reményi 1, Balogh B. 1, Doroszlai 1 AZ 5. HELYÉRT Szegedi VPS–Tigra-ZF-Eger 10–13 A 7. HELYÉRT FTC-Telekom–Vasas SC 7–12 A KSI 2020/21-es bajnok serdülőcsapata: Bartusz Dániel, Bede Marcell, Deák Máté, Dulin Artúr, Gaál Botond, Galambos Marcell, Gőhr Barnabás, Iriczfalvi Gábor, Kopinitz Zsombor, Nagy Ákos, Nagy Levente Attila, Nagy Zalán Márk, Niklász Ádám Károly, Mérő Alex, Országh Mihály, Pető Ádám, Pocsai Péter, Pörcz Martin Máté, Szalai Péter Miklós, Szépfalvi Gergely, Szekeres Attila, Szekeres Damos, Tuba Attila

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.