UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-05-28 12:38

Birkózás: a 21 éves Szőke Alex immár Tokióra készül - VIDEÓ

A magyar birkózóválogatott legújabb kvótáját nemrégiben az ESMTK 97 kilós kötöttfogású versenyzője, Szőke Alex szerezte a szófiai világkvalifikáción. Az M4 Sport Jövünk! című magazinjának stábja a siker után Pesterzsébeten látogatta meg a 21 éves sportolót.

Fotó: Martin Gábor / MBSZ
Fotó: Martin Gábor / MBSZ
A közelmúltban az ESMTK 21 éves kötöttfogású birkózója, Szőke Alex kiharcolta a tokiói kvótát a 97 kilósok között a Szófiában rendezett olimpiai világkvalifikáción. A junior Európa-bajnok magyar versenyző az első két mérkőzését nagyon simán, technikai tussal nyerte, majd a sorsdöntő kvótameccsen magabiztosan 6-1-re múlta felül olasz riválisát. Az M4 Sporton látható Jövünk! című magazin stábja az álomszerűen alakult viadal után az ESMTK műhelyében, a Kruj Iván Sportcsarnokban látogatta meg a sportolót.  

További filmek a május 23-i adásunkból: TOLLASLABDA – Sikeres elődök nyomában a debreceni szakosztály játékosai  KOSÁRLABDA – A BEAC-ban nincs recept az utánpótlás-nevelésre, ám évről évre remekül főznek belőle KÉZILABDA – Korábban nem látott magasságokban a Pénzügyőr SE

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.