UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-05-31 14:19

Kosárlabda: a soproni Darazsak csapata nyerte az U14-es leánydöntőt

Szoros első félidő után végül a Darazsak Sportakadémia kosarasai magabiztosan 76-58-ra verték az NKA Pécset a serdülő leányok országos bajnoki döntőjében.

Vasárnap rendezték az U14-es leány kosárlabda-bajnokság nyolccsapatos ob-dőntőjének helyosztóit a Gabányi László Sportcsarnokban. A fináléban a soproni Darazsak Sportakadémia és az NKA Pécs együttesei ütköztek meg egymással az aranyéremért.

A soproniak (zöldben) nyakába került a bajnoki aranyérem Forrás: MKOSZ
A soproniak (zöldben) nyakába került a bajnoki aranyérem Forrás: MKOSZ
Az első félidőben még kifejezetten szorosan alakult az eredmény, hiszen a nyitó tízpercben ugyan szinte végig a mecsekiek vezettek, azonban Fenyvesi Flóra negyedvégi kosarával már a soproniak álltak jobban. A második játékrésztől a Darazsak gárdája átvette a kezdeményezést, és a harmadik negyed végéig folyamatosan tartották a pár pontos előnyüket. Ekkor azonban Janzsó Alíz és Völgyi Lili pontjainak köszönhetően hirtelen tíz pont fölé nőtt a különbség, amelyet már egészen végéig nem engedtek ki a kezükből (76-58). Pécsi oldalon Halmágyi Kitti volt a legeredményesebb 13 pontjával, míg a győztes, soproniak részéről Janzsó 24 ponttal, 15 lepattanóval és 37-es VAL-mutatóval járult hozzá a bajnoki trófea megszerzéséhez, ezzel kiérdemelve a döntő MVP-címét is. A finálét megelőzően a harmadik helyért a Csata és a BEAC leányai találkoztak egymással. A bronzcsatát végül a Csata nyerte 51-42-re a hazai pályán szereplő újbudaiakkal szemben.

A vasárnapi helyosztók eredményei: A 7. helyért Szolnoki Sportcentrum - Bajai NKK 62-56 Az 5. helyért DVTK Akadémia/A - Kecskeméti KA/A 74-49 A 3. helyért Csata DSE - BEAC-Újbuda KA/A 51-42 Döntő NKA Pécs/A - Darazsak Sportakadémia 58-76 A torna végeredménye: 1. Darazsak Sportakadémia 2. NKA Pécs/A 3. Csata DSE 4. BEAC-Újbuda KA/A 5. DVTK Akadémia/A 6. Kecskeméti KA/A 7. Szolnoki Sportcentrum 8. Bajai NKK A torna All-Star csapata: Pásztor Kata (BEAC-Újbuda KA/A) Ihring Orsolya (Csata DSE) Felső Gréta (NKA Pécs/A) Janzsó Alíz (Darazsak Sportakadémia) Völgyi Lili (Darazsak Sportakadémia) A döntő MVP-je: Janzsó Alíz (Darazsak Sportakadémia)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.