UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-01 09:02

Kézilabda: első osztályú teljesítménnyel búcsúzik története első élvonalbeli szezonjában a Boglári Akadémia-SZISE

Több bravúros győzelmet is végrehajtva, végül tizenhárom szerzett ponttal búcsúzik a női kézilabda NB I-től az újonc Boglári Akadémia-SZISE, amely a korosztályos válogatott játékosokra építve a teljes évadban helytállt a legjobbak között.

Viszonylag ritka a kieső csapat esetében, hogy búcsúzik miközben az ötödik, a kilencedik, a tizedik és tizenegyedik helyezettet is legyőzte legalább egyszer. A szinte kizárólag fiatal játékosokkal felálló Boglári Akadémia-SZISE együttesével azonban éppen ez a helyzet: a Vác, a Dunaújváros, az Alba Fehérvár és az Érd elleni siker csupán a tizenharmadik helyett jelentette a számukra.

Nincs szégyenkeznivalójuk a boglári fiataloknak Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Nincs szégyenkeznivalójuk a boglári fiataloknak Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kellett ehhez persze, hogy nagyszerűen hajrázzon a kiesés elől menekülő legfőbb rivális, a Szombathely, amely az utolsó három találkozóján százszázalékos maradt, és végül a bogláriakkal szemben elért egymás elleni eredményeinek köszönhetően kerekedett felül. Azonban ez cseppet sem von le a nagyszerűen helytálló boglári fiatalok első NB I-es szezonjából, akik a vártnál sokkal több, tizenhárom pontot gyűjtve esnek ki. Persze, teljesen nem búcsúznak el az élvonaltól, mert már közülük többeket leigazolták élvonalbeli klubok, és alighanem a következő hetekben is érkeznek majd hasonló bejelentések. A csapat trénere, egyben a junior leányválogatott szövetségi edzője, ifj. Kiss Szilárd így értékelte az utolsó, Kisvárda elleni, egyébként hétgólos vereséggel végződött találkozó után játékosai egész éves teljesítményét. „Szerkezeti problémáink voltak, hiszen Woth Viktória személyében az egyik alapemberünk esett ki a védelemből. Az idény végén ránk került egy kis teher, de az utolsó lépés nem sikerült, ezt a nyomást még nem bírják el a gyerekek. Ennek ellenére büszkék lehetünk a lányokra, nagy tanulsággal járt ez a bajnokság, de nincs szégyenkeznivalónk.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.