UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-06-04 12:22

Röplabda: Stankovics Alinda a Vasas Óbuda felnőttcsapatában folytatja

A Vasas Óbuda női röplabdacsapata a következő idényben a 17 éves, saját nevelésű Stankovics Alindának szavaz bizalmat Juhár Dalma párjaként a liberóposzton.

A következő idénytől újabb saját nevelésű játékos mutathatja meg magát a Vasas Óbuda női röplabdacsapatának keretében – számol be a vasasvolleyball.hu. A pályafutását ugyancsak egészében a Vasasban töltött Juhár Dalma párja ugyanis az U17-es együttes erőssége, Stankovics Alinda lesz liberóposzton a következő idényben.

Stankovics Alinda a Vasas Óbuda felnőttcsapatában folytatja Forrás: vasasvolleyball.hu
Stankovics Alinda a Vasas Óbuda felnőttcsapatában folytatja Forrás: vasasvolleyball.hu
Az együttes honlapja kiemeli, Stankovics 2014-ben kezdett röplabdázni, a korosztályos válogatottaknak szinte a kezdetek óta oszlopos tagja. Az elmúlt idényben már volt lehetősége megtapasztalni a felnőttcsapat légkörét, ugyanis a koronavírus második hulláma idején Märcz Mirával és Rieder Evelinnel együtt ő is az első hívó szóra a „nagyok” segítségére sietett. „Az elején, az első edzésen bevallom, nagyon izgultam, de a felnőttek befogadók voltak, sokat segítettek, és a teljes stáb is rendkívül segítőkészen állt hozzánk. Nagyon jó élmény volt az a néhány hét és az a miskolci mérkőzés, amin részt vehettem, így azonnal igent mondtam a lehetőségre.” A fiatal röplabdázó arról is beszélt, hogy az előző idényben az U17-es edzések után éles váltás volt a felnőttcsapatnál dolgoznia, de az idő előre haladtával egyre jobban hozzászokott a sokkal gyorsabb labdákhoz, erősebb nyitásokhoz. Megjegyezte, az első hónapok a tanulásról fognak szólni, illetve a korábbinál várhatóan keményebb és nehezebb kondicionáló edzések furcsák lesznek, de ezek mind kellenek ahhoz, hogy a reakcióideje és a játékolvasási képessége fejlődjön. „Az idei U17-es bajnokságban sajnos elég sok egyoldalú mérkőzésünk volt, nem sok ellenfél képviselt hozzánk hasonló szintet. A hatos döntőben persze ez már nem így volt, az első találkozón például mindjárt kikaptunk a nagy rivális BRSE-től. Szerencsére a döntőben, amikor a legfontosabb volt, sikerült nekik visszavágni, a végére nagyon szépen összeálltunk. Az alapszakasz abból a szempontból volt most nehéz és különleges, hogy a Covid miatt kiesett pár hónap, az akkor elhalasztott meccseket pedig mind be kellett pótolni, így a tavasz nagyon sűrű volt. Örülök, hogy sikerült bajnokként zárnunk, csapatként küzdöttünk egymásért” – fogalmazott a liberó, aki saját maga teljesítményével is elégedett volt, ugyanis míg a szezon során gyakran volt hullámzó a játéka, a döntőben sikerült kiegyensúlyozottan röplabdáznia. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.