UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-06-11 19:12

Tenisz: Tóth Amarissa párosban döntős a junior Roland Garroson

A 18 éves Tóth Amarissa az orosz Maria Bondarenko oldalán bejutott a junior Roland Garros páros leányversenyének a döntőjébe.

A 16 éves cseh Linda Noskova péntek délelőtt az orosz Diana Snajder ellen jutott be a francia nemzetközi salakpályás teniszbajnokság korosztályos viadala, a junior Roland Garros leányversenyének fináléjába – ezzel hangolva a délutáni páros elődöntőjére, melyben az a mindössze 15 esztendős andorrai Victoria Jimenez Kasintseva volt a partnere, akit az egyes negyeddöntőjében búcsúztatott, mint első kiemeltet. Jimenez Kasintsevát nem hiába tartották egyesben is favoritnak: tavaly szinte világszenzáció volt, amikor csupán 14 évesen magasba emelte a juniorok Australian Open-trófeáját. Így mondhatni, igen kemény dió várt a páros elődöntős ellenfelére, amely a magyarok örömére az MTK Budapest kiválósága, a 18 éves Tóth Amarissa és a vele egyidős orosz Maria Bondarenko duója volt.

Tóth Amarissa párosban döntős a junior Roland Garroson Forrás: huntennis.hu
Tóth Amarissa párosban döntős a junior Roland Garroson Forrás: huntennis.hu
Tóthék nagyot küzdöttek, hogy eljussanak idáig, kétszer is döntő játszmában léptek tovább, és egy karnyújtásnyira kerültek a finálétól, melyben Bondarenko tavaly is érdekelt volt Franciaországban – és csak hogy a szálak összefussanak: akkor Snajderrel párban veszített. Az elődöntőben Noskováék kezdtek adogatóként, a felek 2:2-ig hozták is a saját szervajátékaikat, azután beindult a „brékdömping”, és a folytatásban mindkét kettős háromszor vette el a másik adogatását – így jutottak el 6:6-ig. Jöhetett a tiebreak, melyet Jimenez Kasintseváék kezdtek jobban, és 3-2-es vezetés után zsinórban négy pontot szerezve behúzták az első szettet. A második játszmában már Tóthék vették kézbe az irányítást, és 3:0-ra elléptek az ellenfelüktől. A szervajátékuk sokkal kiegyensúlyozottabbá vált, és Noskováék nem is tudtak brékelni. Tóthék 5:2-nél fogadtak az egyenlítésért, és nem volt kérdés, hogy jöhet a döntő szett. A harmadik felvonásban talán abban a két-három évnyi „rutinelőnyben” is bízhattak a magyar szurkolók, és szükség is volt a lányok minden tapasztalatára, hiszen a pontok itt még nagyobb jelentőséggel bírtak – a rövidített szettben 10 pontig mentek a felek a döntőért. A kiélezett percekben Tóthék maradtak higgadtabbak, és 4:4 után szétfoszlatták a cseh-andorrai duó finálés álmait: zsinórban hat pontot szerezve jutottak junior Roland Garros páros döntőjébe. A szombati döntőben a magyar-orosz kettős, az Eala, Szelekmeteva-Alvisi, Pigato mérkőzés győztesével játszik a korosztályos Grand Slam-trófeáért.

JUNIOR ROLAND GARROS, LEÁNY PÁROS, ELŐDÖNTŐ Tóth Amarissa, Maria Bondarenko-Victoria Jimenez Kasintseva, Linda Noskova 2:1 (6:7, 6:2, 10:4)

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.