UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-06-13 08:59

Úszás: Betlehem Dávid medencében és nyílt vízen is verhetetlen volt a korosztályos ob-n

A Balaton ÚK 17 éves versenyzője, Betlehem Dávid a medencés ifi ob-n három egyéni számot nyert, egy nappal később pedig a nyílt vízi korosztályos magyar bajokságon sem talált legyőzőre.

Nem mindennapi teljesítmény hajtott végre a júniusi korosztályos úszó országos bajnokságon a Balaton Úszó Klub 17 éves sportolója, Betlehem Dávid. Amellett, hogy a papírformának megfelelően a kaposvári medencés viadalon nyert 400, 800 és 1500 m gyorson, egy nappal később a szegedi Maty-éren tartott nyílt vízi ob-n is az ő nyakába került az aranyérem 10 km-en.

Betlehem Dávidnak medencében és nyílt vízen is jól ment
Betlehem Dávidnak medencében és nyílt vízen is jól ment
Természetesen elégedett az eredményekkel, pláne, hogy nem tudom annyit edzeni az elmúlt időszakban, mint szeretett volna. „Az idők azt mutatják, hogy jó formában vagyok, négyszázon egyéni csúcsot úsztam, a váltóban kétszázon is jól ment – nyilatkozta még a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában tartott eseményen Betlehem. – Örülök, hogy medencébe is ott vagyok a legjobbak között, jó újra itt is a többiekkel versenyezni.” Érthető, hogy a futamdömping végén nem esett neki különösebben jól a nyílt vízi feladat. „Tizenhatszor úsztam az ifi országos bajnokságon, és általában nem a rövidebb számokat… Utána nyílt vízen a tíz kilométer nem esett jól, de örülök, hogy meg tudtam koronázni a versenyzést – mondta a felnőtt Európa-bajnokságon is részt vett versenyző, majd az utolsó kérdésre, miszerint a medencés vagy a nyílt vízi versenyeket favorizálja-e az idén, rövid gondolkodás után az utóbbival felelt. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.