UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-06-14 18:25

Röplabda: KESI- és Vasas-arany az U13-as ob-döntőkben

A hétvégén rendezték a röplabdázók országos minibajnokságainak döntőit. A legjobb nyolc fiú U13-as csapat Dunaújvárosban, a legerősebb 12 leányegyüttes pedig Újpesten harcolt meg egymással az aranyéremért.

Kecskeméti örömünnep a finálé után Fotó: Kocsis Alíz / MRSZ
Kecskeméti örömünnep a finálé után Fotó: Kocsis Alíz / MRSZ
A mini korosztály röplabdázói zárták az utánpótláskorúak országos döntőinek a sorát. Az U13-as fiúk küzdelmeiben egyértelműen kecskeméti dominancia volt tapasztalható, hiszen az arany- és a bronzérmet is a KESI gárdái szerezték meg, az A-csapat a döntőben a Kunhegyest, a B-együttes a bronzmérkőzésen a hazai környezetben szereplő Dunaújvárost verte. Ezzel a kecskemétiek – a gyermek és a serdülőbajnokság után – immáron már harmadik bajnoki címüket szerezték idén – adta hírül a hazai szövetség. Az MRSZ további tájékoztatása szerint a leányok mezőnyében is hasonló a helyzet alakult ki a Vasassal, a piros-kékek az U15-ös és az U17-es arany után begyűjtötték az U13-ast is. A döntőben – már-már megszokott módon – a Békéscsabával találkoztak, amely így mind az öt korosztályban finálét vívhatott. A harmadik helyen a házigazda UTE végzett.

Az U13-as fiú országos bajnoki döntő végeredménye: 1. KESI A 2. Kunhegyes ESE 3. KESI B 4. DSE Röplabda Akadémia 5. Pénzügyőr SE A 6. Szolnoki SPC 7. Szegedi RSE 8. MÁV Előre RA Az U13-as leány országos bajnoki döntő végeredménye: 1. Vasas SC PIROS 2. LINAMAR-BRSE FEHÉR 3. UTE U13A 4. Szombathelyi SI A 5. Dunakanyar SE 6. Nyíregyháza 7. MTK Budapest 8. Delta RSE 9. Gödöllői RC 10. KESI A 11. Jászberényi RK 12. Szolnoki SPC

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.