UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-06-15 21:02

Birkózás: bronzérmet szerzett Gellén Milán a szamokovi kadét Eb-n

Megvan az első szamokovi érem a birkózók számára: a szabadfogású 110 kilogrammosok között menetelő Gellén Milán nyakába került a bronz a bulgáriai kadét Európa-bajnokságon.

A Bulgáriában rendezett kadét birkozó Európa-bajnokság második napja az első magyar érmet is elhozta, mivel a szabadfogású 110 kilogrammosok között induló Gellén Kristóf meg tudta nyerni a bronzmeccsét a lengyel Kaminski ellen.

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
A mai napon hét magyar versenyzőnek szoríthattunk a kadét kontinenstornán: Baráth Károly (45 kg) és Gombos Alex (60 kg) selejtező, Hajduch Nándor (71 kg) és Gyuricza Marcell (92 kg) pedig nyolcaddöntő miatt volt érdekelt. A tegnapi napról ma rendezték Rácz Balázs (55 kg) és Gellén Milán (110 kg) vigaszági meccseit, illetve Nagy Marcell bronzmeccse is megrendezésre került. Gombos a negyeddöntőig jutott, Nagy pedig kikapott a bronzmeccsén, így ötödik lett. Rácz a vigaszágon szenvedett vereséget, Baráthnak és Hajduchnak pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A nap – és az eddigi verseny – legjobb eredményét magyar szempontból Gellén Milán érte el, aki a vigaszági mérkőzésén 6–4 arányban múlta felül a német Stollt, a bronzmeccsen pedig két remek levitellel 4–0-ás előnyre tett szert a lengyel Kaminski ellen, pontot pedig nem engedélyezett ellenfelének, így megszerezte a harmadik helyet a szabadfogásúak 110 kg-os mezőnyében. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.