UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-06-15 14:05

Birkózás: Gellén Milán a bronzéremért csatázhat a szamokovi kadét Eb-n

A szamokovi kadét birkózó Európa-bajnokság második napján a magyar színeket hat szabadfogású versenyző képviselte. A 45 kilóban Baráth Károly, a 60 kilóban Gombos Alex, a 71 kilóban Hajduch Nándor, míg a 92 kilóban Gyuricza Marcell próbált szerencsét a bulgáriai szőnyegen. Emellett Rácz Balázs (55 kg) és Gellén Milán (110 kg) pedig a vigaszágon folytathatta a délelőtti programban.

Az idei, Szamokovban zajló kadét Európa-bajnokság szabadfogású küzdelmeiben összesen 30 nemzet 172 birkózója állt rajthoz. Közülük, a kedd délelőtti programban hat magyar tehetség szereplését is nyomon követhettük.

Gellén Milán (pirosban) a harmadik helyért lép szőnyegre kedden este Forrás: UWW
Gellén Milán (pirosban) a harmadik helyért lép szőnyegre kedden este Forrás: UWW
Először a vigaszágon figyelhettük a hétfői vereségük után az 55 kilós Rácz Balázst és a 110 kilós Gellén Milánt. Az UTE reménysége, Rácz nem járt sikerrel, mivel riválisa, a török Toprak már az első menetben technikai tusos győzelmet aratott felette, így Balázs számára befejeződött a viadal. Azonban a szombathelyi Gellén remek, taktikus birkózást bemutatva 6-4-re verte a német Ewald Stollt, ezzel a kedd esti programban folytathatja a bronzmeccsen a lengyel Kaminski ellen. A nehézsúlyú ígéreten kívül a tegnap az elődöntőben alulmaradó 65 kilós Nagy Marcell is harmadik helyért küzd majd Szamokovban az örmény Barsezgjannal szemben. A vigaszági csaták után jöhettek a további súlycsoportok nyitó találkozói a selejtezőben. Ám ott nem sikerült jól a debütálása a legkönnyebb súlyban, a 45 kilogrammos Baráth Károlynak, hiszen a Vasas versenyzőjét az ukrán Hrihorisin 8-1-re legyőzte a kvalifikációs szakaszban. Viszont Gombos Alexnek (60 kg) nem jelentett akadályt a selejtező, az albán Preci ellen 10-0-ra nyert. Majd ezt újabb diadal követte az FTC fiataljától. Bár olasz ellenfele, Lubrano 5-0-ra is vezetett már az első menet után, Alex kiváló pörgetéseivel 7-5-re fordított a nyolcaddöntőben. A legjobb nyolc között azonban a magyar fiú nem bírt a francia riválisával, a francia Khizir Dasiyevvel, aki 9-3-ra diadalmaskodott felette. A 71 kilóban szereplő szarvasi Hajduch Nándornak az első kör jelentette a végállomást, a grúz Natobidze a földrevitel után pörgetésekkel fejezte be az ütközetet, végül technikai fölénnyel. A 92 kilós Gyuricza Marcell sem járt szerencsével, a tököliek birkózója 8-5-re kikapott a fehérorosz Makarevicstől a nyitó meccsén, a legjobb 16 között. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.