UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-06-17 19:02

Birkózás: Elekes kadét Európa-bajnok lett, Nyikos bronzérmet nyert Bulgáriában

Nagyszerűen alakult a Szamokovban zajló kadét birkózó Eb csütörtöki napja: Elekes Enikő (65 kg) arany-, Nyikos Veronika (73 kg) bronzérmet nyert.

A 2018 óta veretlen serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő meggyőző teljesítményt nyújtva, bejutott szerdán a bulgáriai kadét Európa-bajnokság 65 kilogrammos mezőnyének döntőjébe, mivel legyőzte a litván Cesnauskaitét, a lengyel Nowosadot és az orosz Cserniskovát.

Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert
Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert
A csütörtök esti aranycsatában az ukrán Konsztantinova következett. És neki sem kegyelmezett a KIMBA versenyzője: fölényesen technikai tussal Európa-bajnok lett Szamokovban. A 73 kilogrammosok között Nyikos Veronika szerdán a bolgár Georgievát és a román Scarlatescut felülmúlva bejutott az elődöntőbe, ott azonban óriási csatában kikapott a lengyel Cubertől, így a bronzmérkőzésen volt érdekelt csütörtökön, amelyen a vigaszág győztesével, a belorusz Patapoviccsal kellett megküzdenie. Az első a riválisé volt, ám utána egyértelműen „magyar” percek következtek, ez pedig azt is jelentette, hogy életében először világverseny dobogójára, annak is a harmadik fokára állhat. A holnapi program is izgalmasnak ígérkezik a mieink szempontjából: László Nikolett (46 kg) és Osváth-Nagy Noémi is bronzmérkőzésen lesz érdekelt. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.