UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-17 11:45

Kézi: megkezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra a junior lányválogatott

A héten kezdte meg a nyári felkészülését a junior lány kézilabda-válogatott, amely siófoki és dániai tornával hangol a szlovéniai U19-es Eb-re.

„Nem tudjuk, hogy állunk, és éppígy az ellenfeleinket sem tudjuk megítélni, hiszen a mögöttünk lévő egy évben szinte senki nem játszott mérkőzést, eredményeink is csak az elmúlt egy-két hónapból vannak, azonban azokon a találkozókon sem teljes kerettel léptek pályára a korosztályos válogatottak. Jelenleg nagyon irreális minden, így nem tudunk és nem is akarunk konkrét célt kitűzni, nem igazán van mire alapozni” nyilatkozta ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző, aki két évvel ezelőtt U17-es Európa-bajnokságot nyert Celjében a csapattal.

Két éve Celjében U17-es Eb-t nyert a magyar válogatott Forrás: mksz.hu
Két éve Celjében U17-es Eb-t nyert a magyar válogatott Forrás: mksz.hu
A jelenleg Balatonbogláron edzőtáborozó együttes június 25. és 27. között Siófokon (Svájc, Hollandia, Oroszország), június 30. és július 2. között pedig Dániában szerepel felkészülési tornán. A fő cél természetesen az idei – egyébként szintén a szlovéniai Celjében rendezendő – a U19-es Európa-bajokság, amellyel kapcsolatban a szakvezető a következő feladatokat fogalmazta meg. „A fő célunk az, hogy azokat játszassuk, akiknek potenciálisan hosszú távon is van esélye a felnőtt válogatottba bekerülni, azaz nem az eredményességre törekszünk elsősorban ezen az Európa-bajnokságon. Nekünk az a dolgunk, hogy a játékosaink jövőjét, de legfőképpen a felnőtt válogatottat tartsuk szem előtt, amelynek nagy szüksége lenne klasszikus átlövőkre.”

U19-es leány Európa-bajnokság, Szlovénia Csoportbeosztás A csoport: Dánia, Németország, Szlovénia, Svájc B csoport: Svédország, Oroszország, Szlovákia, Portugália C csoport: Franciaország, Ausztria, Montenegró, Horvátország D csoport: Magyarország, Norvégia, Románia, Csehország A magyar női junior válogatott kerete: Kapusok: BUKOVSZKY ANNA (Váci NKSE), CSIZMADIA Fanni (Békéscsabai ENKSE), NÉMETH Kata (Boglári Akadémia-SZISE), ZSIGMOND Panna (FTC) Jobbszélsők: FELES Diána (HCD Grössenzell), PÁLFFY Anna (Váci NKSE) Jobbátlövők: - Irányítók: BALLAI Borbála (FTC), BESSZER Borbála (Alba Fehérvár KC), FARKAS Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), KAJDON Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE), MLINKÓ Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE) Beállók: BÁNHIDI Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), FARAGÓ Luca (Boglári Akadémia-SZISE), VILÁGOS Diána (Győri Audi ETO KC), TÖRÖK Lilly (DVSC) Balátlövők: BÁRDY Noémi (Váci NKSE), FERENCZY Diána (FTC), JUHÁSZ Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), KORONCZAI Petra (Boglári Akadémia-SZISE) Balszélsők: MÉRAI Maja (Boglári Akadémia-SZISE), VÁMOS Míra (Boglári Akadémia-SZISE)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.