UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-06-22 11:39

Alpesi sí: világkupások versenyistállója segíti Trunk Tamást a felkészülésben

Trunk Tamás A válogatott versenyzőként kezdi a felkészülést a kerethirdetés alapján. A mindössze 18 éves sportoló felkészülését a 2021/22-es szezonra az osztrák Richard Leitgeb segíti, aki öt éve a világkuparajthoz szükséges pontlimiten belül versenyez.

A felkészülés a világ- és Európa-kupa győztes versenyzők versenyistállója, az olasz Daniel Fahrner által alapított Word Racing Academy programjában folyik családi és szponzori finanszírozásban – áll a sportoló szerkesztőségünkhöz eljutott sajtóközleményében. Richard Leitgeb, az osztrákok kiválósága, világkupa szintű síelő az együttműködés kapcsán elmondta: „A World Racing Academy számos top 10 és top 30 világkupa eredményt, Európa-kupa győztes és világbajnoki helyezett versenyzőt nevelt ki. A WRA-nál tanultam meg a síelés „egyszerűségét" akkor, amikor azt hittem, már minden tudok a síelésről, nekik köszönhetem azt, ahova eljutottam. Ezt a lehetőséget biztosítom Tamásnak, és kordinálom számára az edzéslehetőségeket, hogy ő is elérhesse az ehhez hasonló eredményeket.” Trunk Tamás, a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata Újgenerációs szekciójának vezetője, sportmarketing kerekasztalok tagja, 30 ezer Instagram követővel, 39 ezer YouTube követővel rendelkező Z-generációs szakértő. A szponzorációhoz sem hagyományos módon áll hozzá, erről így vall: „A mai gyorsan változó világ, a digitalizáció és a Covid időszaka mindenkinek megmutatta, hogy a sportmarketingben új típusú együttműködésekre van szükség márkák és sportolók között, amik a közös, fenntartható történetet és a pályán kívül történő pillanatokat is előtérbe helyezik. Célom, hogy olyan újfajta vállalati-sportolói együttműködésekbe kezdjek.” Richard Leitgeb hozzátette: „Épp úton vagyunk Dél-Tirolba, ahol a technika alapjait fogjuk letenni a World Racing Academy-vel, hogy Tamás a versenyszezonhoz közeledve később a kapuk között is kiválóan síelhessen. Miért biztosítom Tamásnak ezeket a lehetőségeket?  Bár régóta ismerem őt, igazán jól ebben a szezonban ismertem meg. A céltudatossága, a munkamorálja alapján nagy potenciált látok, ha ki tudja használni az edzéslehetőségeket. Eddig is meg voltak nála az áttörő sikerhez szükséges elemek, de a csavarok rosszul voltak összeillesztve. Készen állok rá, hogy helyesen rakjam össze a rendszer darabjait. Tudom, hogy Tomi profi cipő, és sportcipők tekintetében, de a sícipők terén, és különösen a sícipő és síléc közötti erőátvitelben a WRA-val nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem. Pontosan ebben tudom őt segíteni, és azt szeretném, ha visszatekintünk az év végén, azt mondhassuk: wow, ez aztán egy hihetetlen jó szezon volt, és tovább előre! “

Trunk Tamás (jobbra) felkészülését világkupások versenyistállója segíti
Trunk Tamás (jobbra) felkészülését világkupások versenyistállója segíti
Tamás az idei évtől Völkl-Dalbello-Marker felszerelésben kezdi a szezont, amelyben sikerült a világkupások szűk körében elérhető felszerelés kontingenséből a technikai sportban fontos anyagokhoz hozzájutnia. Az alpesi síben is kimagasló jelentősége van a mérésekre alapuló atlétikai és erőnléti felkészülésnek. Tamás felkészülését az a Daniel Müllner segíti, aki a bécsi Kraftwerkstatt alapítója és korábban az ÖSV, vagyis az Osztrák Síszövetség válogatott alpesi síelőit is felkészítette. További korosztályos hírek SÍSPORTBAN a sportági aloldalunkon.