UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-06-22 13:32

Ökölvívás: Kiss Levente is biztosan érmes az U22-es Európa-bajnokságon

Kiss Levente orosz ellenfelét felülmúlva a legjobb négy közé jutott az olaszországi U22-es ökölvívó Eb-n, s ezzel Hámori Luca után már ő is biztosan érmes.

Az olaszországi Roseto degli Abruzziban zajló U22-es ökölvívó Európa-bajnokság ötödik versenynapján ifi vb-bronzérmes, Kiss Levente (+91 kg) egyedüli magyarként lépett ringbe, és biztosította delegáció második érmét Hámori Lucát (64 kg) követően.

Kiss Levente (kékben) már elődöntős Olaszországban Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Kiss Levente (kékben) már elődöntős Olaszországban Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A Madárfészek-UTE sportolója a legfiatalabb a csapaton belül az U22-esek között, de a szövetség beszámolója alapján hatalmas szívvel és okosan bokszolva győzte le orosz ellenfelét, és már biztosan érmes a kontinensversenyen. „Nagyon jól éreztem magam a meccsen, az első menetben sikerült bemérnem az ütőtávot, amely sikerült a másodikra – mondta Kiss a a találkozó után. – Nagy tempót diktáltunk, amelyből úgy érzem, én jöttem ki jobban. A hajlásokra, a törzsmunkára alapoztam, a nagyobb ütések ellen védve voltam, szerintem az ellenfelem nagyon elfáradt az utolsó menetre. Végig nyomás alatt tartottam, és próbáltam a kötelekre feltolni.” Kiss és Hámori is az elődöntőben folytatja az Európa-bajnokságot. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.