UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-06-22 15:06

Vízilabda: rangos tornát nyert Montenegróban az U15-ös válogatott

Az U15-ös fiú vízilabda-válogatott a montenegrói Budvában többek között a szerbeket, az olaszokat és a július eleji korosztályos Európa-bajnokságon csoportellenfélnek sorsolt horvátokat legyőzve nyert tornát.

A július eleji portugáliai korosztályos Európa-bajnokságra készülő U15-ös fiú vízilabda-válogatott remek teljesítménnyel nyerte meg a montenegrói Budvában rendezett rangos, nemzetközi tornát. A Dávid Zoltán, Regős Áron és Bisztritsányi Dávid szakmai stáb által irányított fiatalok a hatcsapatos, körmérkőzéses eseményen négy győzelemmel és egy vereséggel zártak az élen.

Rangos tornát nyert Montenegróban az U15-ös válogatott Forrás: wpolo.me
Rangos tornát nyert Montenegróban az U15-ös válogatott Forrás: wpolo.me
A fiúk kezdésnek fölényes, 23–7-es győzelmet arattak a németek felett, majd hét góllal nyertek az olaszok ellen (13–6). A magyaroknak a szerbek sem jelentettek túl nagy akadályt (16–6), a horvátok ellen pedig a küzdeni tudásáról tett tanúbizonyságot a gárda, hiszen az első negyedet 4–1-es hátrányban zárta, de fordított, és végül 11–8-as sikert könyvelhetett el. Ezzel a győzelemmel a magyar csapat bebiztosította a tornagyőzelmét, így a záró napon a montenegróiaktól elszenvedett 10–7-es vereség csak a makulátlan mérleget hiúsította meg. A második helyen a szerbek, a harmadikon a montenegróiak zártak. A tornán a legjobb játékosnak Balogh Botondot, a legjobb kapusnak pedig Kiss Gergelyt választották. A portugáliai U15-ös kontinensviadalt július 4. és 11. között rendezik. A magyarok a lengyelekkel, a georgiaiakkal és a Budvában három góllal legyőzött horvátokkal küzdenek majd egy csoportban. Magyarország címvédőként érkezik az Európa-bajnokságra, hiszen a korosztály számára először kiírt kontinenstornát 2019-ben megnyerte az akkor Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba által felkészített csapat.

MONTENEGRÓ-KUPA, BUDVA Végeredmény 1. Magyarország 12 pont, 2. Szerbia 9 pont, 3. Montenegró 8 pont (+8), 4. Horvátország 8  pont(+2), 5. Olaszország 2 pont(-24), 6. Németország 2 pont (-28) Az U15-ös válogatott tornagyőztes kerete Kapusok: Borbély Sándor, Horváth Solt, Kiss Gergely Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Bötkös Patrik, Budai István, Doroszlai Zalán, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor, Mérő Alex, Nagy Zalán, Regős Vince, Simon Balázs, Simon Sebestyén Gergely, Tátrai Tamás, Tóth András, Tóth Martin Zétény, Zeman Márton

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.