UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-07-02 16:49

Kajak: az ifjúsági Eb-n triplázó Kurucz Levente magát is meglepte a kétszázon nyert arannyal

Kétszáz, ötszáz és ezer egyesben is a dobogó tetejére állhatott fel a nemrégiben véget ért poznani ifjúsági Európa-bajnokságon Kurucz Levente. A 18 éves kajakossal a páratlan sikerről és az év hátralévő feladatairól beszélgettünk.

Nem túlzás azt állítani, hogy történelmet írt a lengyelországi Poznanban rendezett, egyébként tizenhat magyar aranyéremmel zárult U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon a Plastex Kanizsa KKK 18 éves, azaz a fiatalabbak között szereplő kajakosa, Kurucz Levente. Már önmagában az is jókora bravúrnak számított, hogy a hazai válogatón mindhárom egyes számban diadalmaskodott. De hogy a kontinensviadalon megismételte a produkciót, már valóságos szenzációnak nevezhető.

Kurucz Levente a szeptemberi világbajnokságon megismételné a poznani szenzációt Forrás: MKKSZ
Kurucz Levente a szeptemberi világbajnokságon megismételné a poznani szenzációt Forrás: MKKSZ
„A kétszáz méteres sikerre bevallom, nem számítottam – kezdte Európa-bajnoki értékelését az Utánpótlássportnak Kurucz Levente. – Az egyáltalán nem az én számom, nem tartom magamat sprinternek, amikor beértem csak annyit láttam, hogy a dobogó megvan, örültem, mert igazából az volt a cél. Utána derült csak ki számomra, hogy harmadszor is győztem, természetesen nagyon boldog voltam. Sok edző jött gratulálni, angolul kellett nyilatkoznom, azzal a címmel hozták le a cikket, hogy történelmet írtam. Ez természetesen nagyon jólesett.” A tavalyi ORV-n is kiválóan teljesítő sportoló kiemelte, hogy nagyon hálás edzőjének, Sári Nándornak a remek felkészítésért, sérülésmentes, nyugodt hónapok állnak mögötte. Ám ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve unatkozna 2021-ben: egy nap pihenőt kapott, majd újra munkába állt, jelenleg a vidékbajnokságon versenyez, de a fókusz a szeptemberi, portugáliai korosztályos világbajnokságon van. „Nem titkolom, ugyanezt szeretném megcsinálni a vébén is, mint ami most Poznanban összejött. Persze addig még előttünk van a felnőtt- és az ifjúsági válogató is. Lehet, hogy a nagyok között megcélozzuk a világbajnoki részvételt párosban Kós Benedekkel, az idén egyszer már másodikak lettünk. Szerintem jó párost alkotunk, amelyet mindenképpen érdemes továbbvinni. De természetesen most még az ifjúsági esemény a legfontosabb.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.