UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-07-03 20:28

Öttusa: Bőhm Csaba junior Eb-ezüstérmes lett Bernben

A minden versenyszámban kiegyensúlyozottan teljesítő Bőhm Csaba ezüstérmet szerzett a juniorkorú öttusázók Bernben zajló Európa-bajnokságán, melyen a magyar férficsapat is a dobogó második fokára állhatott fel.

Négy magyar öttusázó volt érdekelt a berni junior Európa-bajnokság szombati férfidöntőjében, közülük Bőhm Csaba érte el a legkiemelkedőbb eredményt: ezüstérmet szerzett.

Bőhm Csaba junior Eb-ezüstérmes lett Bernben Forrás: MÖSZ
Bőhm Csaba junior Eb-ezüstérmes lett Bernben Forrás: MÖSZ
Bőhm úszása a nyolcadik, vívása a hatodik legjobb volt a mezőnyben, a lovaglást pedig a második legmagasabb pontszámmal zárta, így a kombinált számot (lövészettel egybekötött futás) is a második helyről kezdhette, 18 másodperccel a cseh Jan Toman mögött. A magyar kiválóság ebben a versenyszámban is az élmezőnyhöz tartozott, és végül csak a junior Európa-bajnoki címet szerző olasz Giorgio Malan tudta megelőzni. Bőhm ezüstérmes lett, a dobogó harmadik fokára pedig az orosz Egor Gromadszkij állhatott fel. A magyarok közül Tamás József az előkelő hetedik helyen zárt, Koleszár Mihály a huszadik, Gyurka Márk Manó a huszonnegyedik helyen végzett, így a Bőhm, Tamás, Koleszár alkotta csapat is ezüstérmet ünnepelhetett. Vasárnap a női döntőt rendezik a svájci fővárosban Erdős Ritával és Kovács Eszterrel a mezőnyben. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.