UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-05 20:48

Vízilabda: húsz góllal verte a grúzokat a fiúválogatott az U15-ös Eb-n

A portugáliai U15-ös vízilabda Európa-bajnokság második meccsén a magyar fiúválogatott húsz góllal nyert a grúzok korosztályos nemzeti csapata ellen.

A horvátok legyőzése után újabb sikerrel folytatta a szereplését az U15-ös magyar fiúválogatott a portugáliai Louléban zajló Európa-bajnokságon. Ezúttal a grúzokat múlták felül Dávid Zoltán tanítványai, de ez a mérkőzés – a horvátok elleni csoportrangadótól eltérően – rendkívül simán alakult.

Esélyt sem hagytak a magyar U15-ös fiúk a grúz válogatottnak Forrás: waterpolo.hu
Esélyt sem hagytak a magyar U15-ös fiúk a grúz válogatottnak Forrás: waterpolo.hu
A magyar csapat Tóth András és Haverkampf Bence góljainak köszönhetően már az első negyedben bebizonyította melyik a jobb képességű együttes a kettő közül, emellett védekezésben sem hagytak sok esélyt a grúzoknak, így a nyitó nyolc perc után 9-1 állt az eredményjelzőn. A következő játékrészben sem vettek vissza a fiúk, mi több ezt a felvonást kapott gól nélkül sikerült lezárni 6-0-ra, ezzel a félidőben már 16 gólos különbséggel vezetett Dávid Zoltán alakulata. Ezek után a második félidő csupán formalitássá vált, a játékosok már egyértelműen a másnapi mérkőzésre is tartalékoltak, de így is 8-2-re megnyerték a meccs második felét, amely végül nagyon meggyőző, húsz gólos diadalt hozott (23-3). A mezőny legeredményesebbjeként Tóth és Haverkampf végzett, egyaránt öt-öt góllal. Emellett Simon Sebestyén és Doroszlai Zalán is hármat-hármat jegyzett. A válogatott szerdán magyar idő szerint 10 órakor a csoportkör utolsó, lengyelek elleni találkozójával folytatja, amikor is a tét a csoportelsőség bebiztosítása az egyenes kieséses szakasz előtt.

FIÚ U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOULÉ D CSOPORT, 2. mérkőzés Magyarország–Grúzia 23–3 (9–1, 6–0, 3–2, 5–0) Gólszerzők: Haverkampf 5, Tóth A. 5, Simon 3, Doroszlai 3, Nagy 2, Budai, Botkos, Lugosi, Tátrai és Balogh A magyar U15-ös válogatott Eb-kerete Kapusok: Horváth Solt (BVSC) Kiss Gergely (KSI) Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC) Bötkös Patrik (KSI) Budai István (UVSE) Doroszlai Zalán (BVSC) Haverkampf Bence (Spandau) Lugosi Csongor (Eger) Mérő Alex (KSI) Nagy Zalán (KSI) Regős Vince (FTC) Simon Sebestyén Gergely (FTC) Tátrai Tamás (BVSC) Tóth András (Pécs) Tóth Martin Zétény (Vasas) Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid Szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.