UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-07-06 08:58

Kajak: a hazai válogatót megnyerő Varga Ádámnak egyelőre csak a döntőbe jutás jár a fejében Tokióval kapcsolatban

Az utóbbi egy évben kétszer is legyőzte a K1 1000 méter világbajnokát, Kopasz Bálintot a 21 éves Varga Ádám, akit a tokiói játékokról és a célkitűzéseiről kérdeztünk.

Nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a tokiói csapatba is bekerült 21 esztendős kajakos, Varga Ádám. A KSI sportolója tavaly az országos bajnokságon és az idei válogatón is megnyerte a királyszámot, mások mellett a világbajnok Kopasz Bálintot is megelőzve. Ezek után természetesen helyet kapott a tokiói csapatban is, a mostani lebonyolításnak köszönhetően ráadásul mindkét hazai klasszis ott lehet a K1 1000 m méter mezőnyében.

Varga Ádám már annak is nagyon örül, hogy bekerült a tokiói csapatba Forrás: MKKSZ
Varga Ádám már annak is nagyon örül, hogy bekerült a tokiói csapatba Forrás: MKKSZ
„Boldog vagyok, hogy tagja lehetek az olimpiai csapatnak, és sikerült számomra két fontos számban kivívnom a lehetőséget – kezdte Varga az Utánpótlássportnak. – Örülök, hogy ezer párosban, valamint a királyszámnak nevezett ezer egyesben is indulhatok, az utóbbiban ráadásul a válogató megnyerésével úgymond A egységként. Igaz, ennek már Tokióban nem lesz nagy jelentősége.” A korábbi ifjúsági világbajnok sportoló az idén még az U23-asok között is érdekelt lett volna, ám az olimpia miatt kihagyta a korosztályos eseményeket. Elmondta, hogyan készül pályafutása eddigi legfontosabb megméretésére. „Ebben nincs nagy különbség, mint a korábbi években bármely utánpótlás-világverseny előtt. Keményen edzünk, aztán ahogyan közeledik az esemény, fokozatosan veszünk vissza a mennyiségből, növeljük az intenzitást és rövidebb szakaszokban folyik a munka. Huszonötödikén pedig már utazunk Japánba.” A saját magával szemben támasztott elvárásaiból is látszik, hogy az elmúlt egy évben nyújtott nagyszerű teljesítménye mellett sikerült a földön maradnia, és valóban lépésről lépésre szeretne haladni. „Igazából már azzal is nagyon elégedett vagyok, hogy kijutottam, ezért egyelőre csak a döntőbe jutást mondanám, ami szerintem teljesen megugorható lépcsőfok, reális célkitűzés. Egyelőre csak ennyi van a fejemben. A legnagyobb kihívást talán az jelentheti, hogy teljesen más kultúrába és éghajlatra utazunk. Ezekhez a körülményekhez biztosan alkalmazkodnunk kell.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.