UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2021-07-13 09:07

Evezés: a végére maradt a legjobb magyar eredmény az U23-as vb-n

Véget ért a racicei U23-as evezős világbajnokság: a magyar csapat legjobb eredményét a könnyűsúlyú kétpárevezősök között ötödik helyen záró Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter szállította. A szövetségi kapitány, Molnár Dezső értékelt számunkra.

A Csehországban, Racicében megrendezett U23-as evezős világbajnokságon hét magyar egység tizenhét versenyzője mérette meg magát. Molnár Dezső, a korosztály szövetségi kapitánya az esemény előtt két egységet várt az A döntőbe, ami be is jött, a többiek esetében pedig a legjobb tizenkettőt célozta meg. Ezzel szemben olyan összeállítások is voltak, amelyek a C-ben fejezték be a versenyt.

Fehérvári Eszter (balra) és Csepel Zsófia az ötödik helyen fejezték be a vb-t Forrás: MESZ
Fehérvári Eszter (balra) és Csepel Zsófia az ötödik helyen fejezték be a vb-t Forrás: MESZ
A legjobb eredményt a női könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében rajthoz álló Csepel Zsófia-Fehérvári Eszter duó érte el, akik az utolsó napon remekül versenyezve, óriási hajrával hozták be hajójukat az ötödik helyre az A döntőben. Rajtuk kívül szintén a legjobb hat közé jutott a Boros Bálint, Czinege Tamás egység a férfi könnyűsúlyú kettesek mezőnyében. „Az eredmény is mutatja, hogy az elvárásokhoz képest picit gyengébb lett a végeredmény, viszont azt mindenképp számításba kell venni, hogy ilyen fiatalon ez a nehéz felkészülési időszak nem tett jót senkinek. Hiányoztak a versenyeken megtett kilométerek, illetve a kellő rutin megszerzése, amiket pont az ilyen nemzetközi eseményeken lehet megszerezni – ezekből szinte semmi nem lett megrendezve idén, de tavaly nagyrészt a hazai versenyek is elmaradtak. A vb-n ismét bebizonyosodott, hogy nem lehet biztosra menni a mezőnyt tekintve, lehetnek meglepetések, most sem mindenki ott végzett, ahova előzetesen vártuk, de ebben semmi érdekes nincsen. Mindenki kiadta magából a maximumot, én jónak értékelem a csapat teljesítményét” – foglalja össze a versennyel kapcsolatos gondolatait a kapitány. A korosztály versenyzői számára a továbbiakban sem áll meg a munka, hiszen szeptember elején már a Lengyelországban rendezett Európa-bajnokságon bizonyíthatnak.

A csehországi U23-as evezős világbajnokságon induló magyar csapat eredményei: Csepel Zsófia, Fehérvári Eszter (BLW2x) – 5. hely Boros Bálint, Czinege Tamás (BLM2-) – 6. hely Szklenka Bence (BM1x) – 9. hely Henry Egon Bridge, Fenyődi Tamás, Pálfai Csikó Bálint, Szöllősi Balázs (BLM4x) – 9. hely Koncsik Dominik Patrik, Király Miklós, Király Csaba, Juhász Tamás (BM4-) – 13. hely Benda Orsolya, Zsiros Janka (BW2x) – 14.hely Újhelyi Mihály, Szabó Gábor (BM2x) – 18. hely

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.