UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-07-17 20:43

Röplabda: vereség a szerbek ellen – a 7. helyért a szlovákokkal játszik a leányválogatott az U16-os Eb-n

A Nyíregyházán és Homonnán zajló U16-os leány röplabda Európa-bajnokságon az 5-8. helyért folyó helyosztók első mérkőzésén a magyar válogatott 3:1-re alulmaradt a szerbekkel szemben, így a magyar lányok vasárnap a hetedik helyért játszhatnak a szlovákok ellen.

Miután a magyar-szlovák közös rendezésű U16-os röplabda Európa-bajnokságon a leányválogatott a nyíregyházi csoportkörben a negyedik helyen zárt, szombaton az 5-8. helyért Homonnán folytathatta a szereplését. A helyosztók első fordulójában a szlovákiai helyszínen Kőnig Gábor együttese a szerbekkel mérkőzött meg.

A hetedik helyért Szlovákia lesz az ellenfél Forrás: MRSZ
A hetedik helyért Szlovákia lesz az ellenfél Forrás: MRSZ
Az első játszmát ugyan a szerbek kezdték jobban, de az egy-két pontos vezetésük a felvonás közepére elfogyott, és az irányítást Jámbor Cecíliával és Botyánszki Fannival az élen egyértelműen a magyarok vették át, mi több a szett végi rendkívül magabiztos játéknak köszönhetően pedig előnybe is került a válogatott (25:19). A második etapban végig fej fej mellett haladtak a csapatok, egyik alakulat sem tudott a másiktól elhúzni, ezzel a végletekig kiélezett játszma végére maradt a döntés. Azonban a kritikus pillanatok a szerbeknek alakultak jobban, hiszen 24:22-nél két szettlabdája is volt a magyar gárdának, ám ezek végül kihasználatlanul maradtak, és a szerbek ezt követően 26:24-el egalizáltak. A harmadikban egy darabig az előző kettőhöz hasonlóan szorosan alakult a játék, ám a játékrész középen hirtelen négy-öt ponttal elhúzott a rivális, amely komolyan megtörte a lányok lendületét, és megpecsételte a harmadik felvonás sorsát is (25:18). Ezután a negyedik játszma forgatókönyve kísértetiesen emlékeztetett az azt megelőzőre, viszont 21:13-as szerb vezetésnél újra lendületbe jöttek a magyarok, és 24:22-re fel is zárkóztak Kőnig tanítványai, de ekkor végül a szerb gárda értékesítette a meccslabdáját, és 97 perc alatt lezárta a mérkőzést. A leányválogatott legjobbjaiként Jámbor Cecília 19, míg Erőss Mirtill 18 ponttal zárt. Vasárnap 15:30-kor Homonnán a házigazda, Szlovákia ellen a hetedik helyért lép pályára a magyar csapat.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELYOSZTÓ, 5-8. HELYÉRT: Homonna, Szlovákia Szerbia – Magyarország 3:1 (–19, 24, 18, 22) MAGYARORSZÁG: Jámbor 19, Kállai 7, Erőss 18, Botyánszki 12, Nagy S. 7, Vértes 2. Csere: Bencze (liberó), Báder 1, Tóth S. Szövetségi edző: König Gábor

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.