UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-07-21 16:57

Nyílt vízi úszás: ismét éremesőt hozhat a junior Európa-bajnokság

A tavalyi törlések után ismét bizonyíthat a korosztályos nyílt vízi úszóválogatott. A párizsi junior Eb magyar esélyeiről Gellért Gábor szövetségi kapitányt kérdeztük.

Ahogyan a medencés viadalok esetében, úgy a nyílt vízen is megszokhattuk: a magyar fiatalok Európa-bajnoki címekkel és érmekkel térnek haza az utánpótlás kontinensviadalokról. Alighanem így lesz ez a csütörtökön kezdődő párizsi utánpótlás Eb-n, legalábbis ebben bízik Gellért Gábor szövetségi kapitány, aki elmondta az előzetes várakozásait az Utánpótlássportnak.

Betlehem Dávid a medencés junior Eb-n nyert ezüstje után most nyílt vízen próbálkozhat
Betlehem Dávid a medencés junior Eb-n nyert ezüstje után most nyílt vízen próbálkozhat
„Nagyon magasra tették a lécet az elmúlt években, 2017-ben megnyerték a pontversenyt, 2019-ben az éremtáblázatot is. Most is nagyon erős csapat jött össze, ezért papírforma alapján öt-hat éremmel számolok.” A szakvezető azért is remél jó szereplést a fiataloktól, mert a felkészülés kifogástalanul sikerült a Balaton partján. „Elég jól sikerült, kéthetes Balatonfűzfőn és Balatonalmádiban rendezett edzőtáboron vagyunk túl, a fiatalok a nyílt vízen közösen edzettek Rasovszky Kristóffal és Olasz Annával, sokat tanultak tőlük. Gyakoroltuk a nyílt vízi taktikákat, és nagyon jó időket úsztak a második hét végére, ezért bízhatunk abban is akár, hogy ismét a magyar válogatott lesz Európa legjobbja.”

A junior nyílt vízi Európa-bajnokság magyar indulói: Fiúk. U19: Betlehem Dávid, Kovacsics Márk, Sárkány Zalán; U17: Gálicz László, Hambardzumyan Arshak, Pintér Ádám; U15: Horváth Ákos, Kaiser Dominik, Kovács-Seres Hunor Lányok. U19: Balogh Vivien, Berecz Blanka, Gál Kincső; U17: Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Veress Sára; U15: Marton Kitti, Nett Vivien, Varga Zsófia

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.