UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-08-01 16:43

Öttusa: háromtusában avattak fiatal bajnokokat Székesfehérváron

Miután számos kiváló utánpótláskorú öttusázó rajthoz állt a szombati háromtusa országos bajnokságon, egyik korosztályban sem adták könnyen az egyéni aranyérmet.

Az elmúlt napokban Székesfehérváron gyűltek össze a hazai öttusázók, hogy megküzdjenek a laser run, a kéttusa és a háromtusa országos bajnoki címekért. Szombaton a háromtusa ob-n négy korosztályban versengtek a sportolók, és a mezőnyök is igen erősnek bizonyultak, miután jó néhány korosztályos kiválóság rajthoz állt.

A 18 éves Breitner Hanna ezúttal a felnőttek között nyert Forrás: MÖSZ
A 18 éves Breitner Hanna ezúttal a felnőttek között nyert Forrás: MÖSZ
Az U17-esek között az egyéni leányversenyt Kiss Csenge, a fiúk küzdelmeit Tamás Botond nyerte, az U19-es viadalban Mészáros Emma és Tárkányi Zsombor lett a győztes. A juniorok megméretésén a többieknél majdnem egy perccel jobbat „kombizó” Haraszin Linda és Gáll András bizonyult a legjobbnak, míg a felnőttek között is két utánpótláskorú kiválóság vitte a prímet: Breitner Hanna és Koleszár Mihály. A verseny históriájához hozzátartozik, hogy már megszokott módon igen csak összekeveredtek a korosztályok. Számos ígéret akadt, aki nem a saját korcsoportjában, hanem fentebb próbálta ki magát. Így fordulhatott elő, hogy például a leányvonalon U17-ben a 2008-as születésű Kiss, U19-ben a 2006-os Mészáros, míg a juniorok között a 2007-es Haraszin nyert – és felnőttkorú versenyzővel csak elvétve találkozhattunk az ob-n. Ez a tény persze, semmit nem von le a bajnokok érdemeiből. A háromtusa (úszás és lövészettel egybekötött lövészet, más néven laser run) hivatalosan az U17-es korosztály versenye, az U19-esek között lép be a vívás, míg a juniorversenyeken már lovagolnak is a fiatalok. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.