UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-04 14:42

Kézi: az első korosztályos Európa-bajnokságán szerepel csütörtöktől az ifjúsági leányválogatott

Csütörtökön kezdődik és jövő vasárnapig tart Montenegróban az U17-es leány kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a szövetségi edző szerint a magyar csapat első célja a legjobb nyolc közé kerülés.

Az előző, eggyel idősebb korosztállyal ellentétben a jelenlegi ifjúsági generációnak tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt a „bemelegítő-világversenyként” is funkcionáló U16-os nyílt Európa-bajnokság, így az idei, podgoricai U17-es kontinensviadalon rögtön a mély vízbe ugrik a csapat.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
Az együttes szövetségi edzője, Bohus Beáta néhány hete így nyilatkozott az Utánpótlássportnak a várakozásokról és az esélyekről. „Szerintem a korábbiakhoz hasonlóan a mostani is kiváló korosztály, mind adottság, mind pedig képesség terén. Az első világversenyükön különösebb teher nélkül kipróbáljuk magunkat, megnézzük, hol állunk az európai színpadon. Azt gondolom, a csoportból való továbbjutás elvárható, hogy utána mi lesz, meglátjuk. Mindenesetre bízom benne, hogy a sok nehézség ellenére jó eredménnyel térünk majd haza Montenegróból.” A csoportból való továbbjutás első ránézésre valóban megoldható feladatnak tűnik, miután a természetesen mindig erős norvégok mellett, alighanem a portugáloknál és a szlovákoknál is jobbak a mieink. A magyar csapat csütörtökön délután az utóbbi együttes ellen kezdi meg a szereplését Montenegróban.

A magyar válogatott csoportmérkőzései: Augusztus 5., csütörtök: Magyarország–Szlovákia Augusztus 6., péntek: Portugália–Magyarország Augusztus 8., vasárnap: Magyarország–Norvégia A magyar női ifjúsági válogatott kerete: Kapusok: Imre Szofi (FTC), Sass Kincső (Pénzügyőr SE), Zaj Klára (NEKA),ó Jobbszélsők: Gém Léna (FTC), Molnár Dorottya (NEKA), Vártok Tamara (NEKA) Jobbátlövők: Csata Panna (NEKA), Gönczöl Vivien (Győri Audi ETO) Irányítók: Csernyánszki Liliána (DVSC), Farkas Júlia (irányító), Kovalcsik Bianka (NEKA), Panyi Anna (DVSC), Simon Petra (FTC) Beállók: Juhász Kata (NEKA), Szabó Lili (NEKA) Balátlövők: Bucsi Lili (Békéscsabai ENKSE), Csikos Luca (NEKA), Kármán Luca (FTC), Varga Emília (NEKA) Balszélsők: Szabó Anna (NEKA), Varga Virág (Győri Audi ETO)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.