UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-08-07 19:43

Öttusa: Zemán Zóra már a Honvéd ígéreteként bizonyíthat az első világversenyén

A Mol Alapítvány által is támogatott 15 éves öttusázó, Zemán Zóra már a Budapesti Honvéd színeiben készül az első korosztályos világversenyére.

Hogy a korosztályában, az U17-esek mezőnyében a legígéretesebb hazai öttusázók közé tartozik, azt az országos bajnokságokon és a válogatóversenyeken rendre bizonyította Zemán Zóra. A 15 éves kapospulai reménység szeptembertől a VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója lesz, így a Dombóvári Sportiskola trikóját májusban a Budapesti Honvéd színeire cserélte, és idejének jelentős részét már a fővárosban tölti.

Zemán Zóra bizakodva várja az első világversenyeit Forrás: Dombóvári SI
Zemán Zóra bizakodva várja az első világversenyeit Forrás: Dombóvári SI
„A versenyekről ismerhettem az új edzőtársaimat, akik nagyon kedvesek és befogadóak voltak velem az első perctől kezdve – mondja Zóra. – A beilleszkedés könnyen ment, és remekül érzem magam. A klubban minden feltétel adott a fejlődéshez, több és intenzívebb edzésen veszek részt. Miután a társaim is nagyon jó versenyzők, sokat segít a közös a munka. Nem vagyunk egyformák, minden számban más a jobb, így megfelelő módon tudjuk egymást húzni is. Szerencsére az elmúlt időszak versenyei is jól sikerültek. Az úszással teljesen elégedett lehetek, a futás ment már jobban is, de úgy érzem, amikorra kell, visszanyerem a formámat.”
Zemán Zórát a Mol Alapítvány is a támogatottjai közé választotta
Zemán Zórát a Mol Alapítvány is a támogatottjai közé választotta
A kiváló formára hamarosan szükség lesz, hiszen az U17-esek nemsokára két – többször elhalasztott – világeseményen is részt vehetnek. Augusztus végén a portugáliai Európa-, szeptemberben az egyiptomi világbajnokságon mérhetik össze a tudásukat a legjobb háromtusázók (ebben a korosztályban még csak úszás és a lövészettel egybekötött futás, a laser run szerepel a programban). „Örülök, hogy sikerült kiharcolnom a helyemet a keretben. Az Eb-n az elsődleges célom, hogy bekerüljek a döntőbe, és ott a legjobb magyarként végezzek. Nem ismerem az ellenfeleket, de az első hatban szeretnék benne lenni. Az utánpótlás-világversenyeken rendszeresen jól szerepelnek a magyarok, remélem, ezt a tendenciát a mi korosztályunk is tudja folytatni. A világbajnokságot is ugyanúgy várom. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a többi ország képviselőivel találkozni, és arra is, hogy ők hol tartanak.” Zóra és válogatott társai a jövő héten tatai edzőtáborban hangolódnak az Európa-bajnokságra, és hogy a fiatal sportolólánynak minél több sikerélményben legyen része, abban a Mol Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatásából a folytonos cserét igénylő sportfelszereléseket szerezheti be a sokra hivatott versenyző. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.