UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-08-10 18:08

Atlétika: nemcsak egyszeri volt a legjobb U18-asok remek formája

Az U18-as atléták szekszárdi országos bajnoksága után Kovács Zoltán utánpótlás-referens elégedetten értékelte a két korosztályos csúcsot is hozó eseményt.

Mint arról beszámoltunk, az ifjúsági atlétika legnagyobb hazai megméretésének, az U18-as országos bajnokságnak Szekszárd adott otthont a múlt hét végén. Az ob mindkét napján remek teljesítmények születtek a korosztályban, a bajnoki címhez számos esetben volt szükség egyéni csúcsra, valamint idei legjobb hazai eredményre. Az eredmények közül kiemelkedik két országos rekord, továbbá külön dicséret illeti azokat a fiatalokat, akik nemcsak egy versenyszámban szereztek aranyérmet.

Kövér Fanni ismét csúcsot döntött Fotó: Makó Éva
Kövér Fanni ismét csúcsot döntött Fotó: Makó Éva
A leány gerelyhajítók között a VEDAC már eddig is korosztályos csúcstartója, Kövér Fanni majdnem két métert faragott az április végén elért 57.23 méteres eddigi legjobbján az 500 grammos szerrel, és lett az új csúcs 59,04, míg a fiúk 2000 méteres akadályfutásában ugyancsak veszprémi klub, az SVSE színeiben nyert Kovács Ferenc Soma 5:47.53 perces új ifjúsági hazai rekorddal. A 82 centis akadálymagasságon tavaly augusztus óta tartotta a rekordot Pálvölgyi Levente 6:00.12-es eredménnyel. Kovács Zoltán, a hazai szövetség utánpótlás-referense elégedetten nyilatkozott az eseményről az atletika.hu-nak. Az U18-as korosztály hazai versenyei közül a legrangosabbat rendezték Szekszárdon – mondta a szakember. – Ez a viadal több szempontból kiemelt versenye volt ennek a korosztálynak. Egyrészt, egy országos bajnokságon szerzett aranyérem mindig kiemelkedően értékes az atléták és edzőjük személyében is, valamint az U18-as Európa-bajnokság törlése miatt ez volt az idén a fő versenyük. Emellett az is eldőlt, hogy ki képviselheti a magyar színeket a Brnóban megrendezésre kerülő U18-as válogatott viadalon. Ennek megfelelőek a fiatalok teljesítménye jó volt, és azon U18-as korosztályú versenyzők, akik júliusban az U20-as Eb-n is ott lehettek, most megmutatták, hogy az aktuális formájuk kitart és nem csak egy kiugró teljesítménynek lehettünk szemtanúi. Bizakodva várjuk a csehországi válogatott viadalon a csapat szereplését.” Az augusztus 14-i válogatott viadalt eredetileg Hodonínban rendezték volna, június végén azonban tornádó rongálta meg a város stadionját, így Brno vállalta magára a házigazda szerepét. A versenyről ezúttal hiányzik majd a szerepléstől elálló szlovák csapat, viszont a lengyelek jelentkeztek, így rajtuk kívül még a csehek, a horvátok és a szlovének lesznek a magyarok ellenfelei. A megméretésen nemenként tizennyolc számban mérik össze a fiatalok a tudásukat. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.