UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-08-18 09:00

Strandröplabda: SRSE fiú- és gödöllői leánydominancia az U18-as ob-döntőn

Hétfőn az U18-as korosztály versenyével befejeződtek az idei strandröplabda országos bajnokságok. A fiúk mezőnyében a Strandröplabdázásért SE, míg a lányok között a Gödöllői RC játékosai szerepeltek a legjobban.

Az U18-as fiúk versenyében gyakorlatilag a Strandröplabdázásért SE házibajnoksága zajlott le a Lupa Beachen rendezett ob-döntő záró szakaszában, hiszen a legjobb négy közé jutott nyolc játékosból mindössze a Pénzügyőrt képviselő Székely Trevisz nem volt a csepeli egyesület tagja. Végül éppen Székely és Zarka Márton maradtak le a dobogóról, miután a bronzmeccsen kikaptak Polgár Leventétől és Udvarhelyi Mártontól. A fináléban viszont egy híján megismétlődött az U16-os döntő, csak most Niemeier Lukas párja Borbély Boldizsár volt, ám ezúttal is Tari Bence és Veress Ákos nyerte az aranyérmet a döntő szettben – írja a hunvolley.hu.

Gödöllői siker született Kristóf Dóra (bal) és Bútor Anna révén az U18-as lányok között Forrás: hunvolley.hu
Gödöllői siker született Kristóf Dóra (bal) és Bútor Anna révén az U18-as lányok között Forrás: hunvolley.hu
A lányok mezőnyében három gödöllői érdekeltségű páros került az elődöntőbe, közülük végül a két nappal korábban a felnőttdöntőben ötödik helyet szerző Bútor Anna és Kristóf Dóra diadalmaskodott ugyancsak három játszmában a Vasas kettőse, Gubik Hanna és Kun Stefánia ellen. A bronzérem Szabó Anna és a kispesti Réthelyi Orsolya nyakába került, akik két szoros szettben bizonyultak jobbnak Breuer Mirtillnél és a Beach Sportos Varga Kingánál. Az ob-döntők ezzel ugyan lezárultak, azonban csütörtöktől vasárnapig, ugyanitt a Lupa Beachen egy csillagos besorolású World Tourt, valamint U18-as, és U20-as korosztályos MEVZA-tornát is rendeznek számos magyar résztvevővel.

U18-as strandröplabda országos bajnokság (Lupa Beach): Fiúk: 1. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE) 2. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas (SRSE) 3. Polgár Levente, Udvarhelyi Márton (SRSE) 4. Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr), Zarka Márton (SRSE) Lányok 1. Bútor Anna, Kristóf Dóra (Gödöllői RC) 2. Gubik Hanna, Kun Stefánia (Vasas) 3. Réthelyi Orsolya (Kispest SE), Szabó Anna (Gödöllői RC) 4. Breuer Mirtill (Gödöllői RC), Varga Kinga (Beach Sport)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.