UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-08-29 16:12

Kosárlabda: bronzérmes a leányválogatott a debreceni 3x3-as U18-as világbajnokságon

Az U18-as magyar leányválogatott 19–13-ra győzte le a németeket a bronzmérkőzésen a Debrecenben zajló 3x3-as korosztályos kosárlabda-világbajnokságon.

A magyar lányok szoros csatában, 15–11-re alulmaradtak a spanyol válogatottal szembeni elődöntőben a debreceni 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon, így Földi Attila tanítványai a németekkel találkoztak a bronzéremért a hazai viadal záró napján.

A magyar lányok a harmadik helyen zártak a hazai rendezésű 3x3-as U18-as vb-n Forrás: FIBA.Basketball
A magyar lányok a harmadik helyen zártak a hazai rendezésű 3x3-as U18-as vb-n Forrás: FIBA.Basketball
A német csapat kezdett jobban, gyorsan 2–0-s vezetésre tettek szert, azonban Szabó Zita rögtön egalizált duplájával. A mérkőzés első felében a vendégek irányították a játékot, stabilan őrizték egy-két pontos előnyüket egészen 8–6-os állásig a féltávnál. A második öt percre fordulva egyre feszültebbé váltak az együttesek, érződött mindkét fél teljesítményén, hogy az érem sorsa forog kockán. Ekkor előbb Szabó Zita egalizált távoli dobásával, majd Horváth Dóra büntetőjével már a mieinknél volt az előny (9–8). Ezt követően Horváth Dóra újabb kosárral jelentkezett, és ezzel a házigazda válogatott végérvényesen átvette a kezdeményezést riválisától a végjátékban. Az utolsó percekben a magyar lányok sokkal higgadtabban játszva – elsősorban Nagy Réka és Horváth Boglárka vezetésével – a végeredményt tekintve magabiztos, 19–13-as győzelmet arattak, ezzel az USA és Spanyolország alakulatai mögött felállhatnak a dobogó harmadik fokára a hazai rendezésű világbajnokságon.

FIBA 3×3-as U18-as leány-világbajnokság, bronzmérkőzés, Debrecen, Magyarország Magyarország–Németország 19–13 Horváth Boglárka 5, Nagy Réka 5, Horváth Dóra 5, Szabó Zita 4. Szövetségi edző: Földi Attila

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.