UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-08-31 18:31

Öttusa: Bauer Blanka bronz-, a leánycsapat aranyérmes az U17-es Eb-n

Remekeltek a magyar U17-es öttusázó lányok a portugáliai Eb-n: Bauer Blanka egyéniben bronz-, Haraszin Lindával és Zemán Zórával csapatban aranyérmet szerzett.

A kontinens legjobb korosztályos öttusázói vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában zajló Európa-bajnokságon mérik össze a tudásukat.

Bauer Blanka U17-es Eb-bronzérmes Forrás: naminhaterra.com
Bauer Blanka U17-es Eb-bronzérmes Forrás: naminhaterra.com
Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek. A harmadik versenynapon az U17-es lányok döntőjét rendezték. A finaléba négyből négy magyar ígéret került, köztük a legjobban Bauer Blanka teljesített, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Budapesti Honvéd fiatalja az úszást csak a 21. legjobb idővel abszolválta, a kombinált számot (lövészettel egybekötött futás, másnéven laser run) azonban a mezőny második leggyorsabbjaként teljesítette, így bronzérmet szerzett.
A dobogó tetején Bauer Blanka (balra), Haraszin Linda (középen) és Zemán Zóra Forrás: naminhaterra.com
A dobogó tetején Bauer Blanka (balra), Haraszin Linda (középen) és Zemán Zóra Forrás: naminhaterra.com
Hasonló utat járt be a versenyen Haraszin Linda is, aki a legelőkelőbb 2007-es születésűként ért célba a negyedik helyen, míg a minden számban kiegyensúlyozott Zemán Zóra az ötödik lett. A negyedik magyar versenyző, Kozma Réka az úszásban szokás szerint az élmezőnyhöz tartozott, végül a 14. helyen zárt. Az egyéni Eb-t a cseh Lucia Hlavackova nyerte, a fehérorosz Mira Buraya ezüstérmet szerzett, a csapatversenyben pedig a Bauer, Haraszin, Zemán triónak járt a trófea a fehéroroszok és a lengyelek egysége előtt. Az U19-esek vegyes váltóinak küzdelmeiben fehérorosz győzelem született, Gyarmati Lili és Holéczy-Fehér Bogdán a nyolcadik helyen ért célba a tíz párosos mezőnyben. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.