UtánpótlásSport
2023. szeptember 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-09-01 10:51

Triatlon: Lehmann Csongor (22) az U23-as vb után a hazai szezonzáró gálaversenyen sem talált legyőzőre

Az idén Balatonfenyvesen tartották a triatlonosok szezonzáró gálaversenyét, amelyen az augusztusi, edmontoni U23-as vb-n is aranyérmes Lehmann Csongor (22) győzött, míg a nők mezőnyében az utánpótláskorúak közül dobogóra állhatott Bukovszki Tünde (21) és Putnóczki Dorka is (22).

Rangos nyárzáró viadal tartottak a balatonfenyvesi E.ON Triatlon Gála keretében augusztus utolsó napján. A férfiak között a legjobb tizenkilenc, a nők mezőnyében a legjobb tizenhat hazai versenyző mérte össze a tudását – az egyetlen nagy hiányzó a tokiói olimpia hetedik helyezettje, Bicsák Bence volt.

Lehmann Csongor a hazai szezonzárót is megnyerte Fotó: M. Schmidt János
Lehmann Csongor a hazai szezonzárót is megnyerte Fotó: M. Schmidt János
Így a férfiversenyben meggyőző rajt-cél győzelmet aratott a 22 éves Lehmann Csongor, aki ezzel igencsak eredményes hónapot zárt, miután augusztus közepén a kanadai Edmontonban rendezett U23-as világbajnokságot is megnyerte. Az első hatba még három utánpótláskorú sportolója küzdötte be magát: Kovács Gyula (17) a negyedik, Kiss Gergely (20) az ötödik, a hétvégén még a lengyelországi ORV-n remeklő Dobi Gergő (19) pedig a hatodik lett. A nők között két utánpótláskorú sportoló is a dobogóra állhatott: Bukovszki Tünde (21) a pódium második, Putnóczki Dorka (22) pedig a harmadik fokán foglalhatta el a helyét. Az ORV-n szintén aranyérmes Dobi Lili (17) a negyedik, míg Holánszky Laura (19) az ötödik helyen zárt. Mindkét nem megméretése az elődöntővel kezdődött, majd a legjobb tíz a döntőben folytathatta, és a két futam összesítése jelentette a végeredményt. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.