UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-09-01 13:26

Úszás: Konkoly Zsófia már a második ezüstérmét nyerte a tokiói paralimpián

A pécsiek 19 éves úszója a 400 m gyors után 200 m vegyesen is ezüstérmes lett a paralimpián, ráadásul a fő száma, a 100 m pillangó még hátra van Tokióban.

A 400 m gyorson nyert ezüstérmével a PSN Zrt. 19 éves úszója, Konkoly Zsófia nyitotta meg a magyar éremcsapot a tokiói paralimpián. De láthatóan csupán azzal nem elégedett meg az öt évvel ezelőtti riói játékokon is dobogós helyezést elért sportoló.

Konkoly Zsófia a második ezüstérmét nyerte Tokióban Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Konkoly Zsófia a második ezüstérmét nyerte Tokióban Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Magyar idő szerint szerda hajnalban a második legjobb időt úszta a S9-es kategória 200 m vegyesszámának előfutamában, és mindössze huszonegy századmásodperccel maradt el a legjobb időt teljesítő Sophie Pascoe-tól. A döntőben aztán, ahogyan az várható volt, különmeccset vívtak az aranyéremért, Konkoly elképesztő hajrát indított, ám megelőzni már nem tudta riválisát, csak huszonhét századdal maradt alul. A pécsi lány ezen kívül a 4x100 m-es gyorsváltó tagjaként ötödik hellyel büszkélkedhet, valamint 100 m háton hatodik lett. De a fő száma csak csütörtökön következik: az a 100 m pillangó, amelyen Rióban bronzérmet nyert. Konkoly Zsófiával még májusban forgatott az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott Jövünk! magazin stábja; akkor ő, valamint edzője, Jancsik Árpád így nyilatkozott a paralimpiáról. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.