UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-09-02 20:17

Labdarúgás: kikapott hazai pályán az U21-es válogatott az Izrael elleni Eb-selejtezőn

A Gera Zoltán vezette U21-es labdarúgó-válogatott 2–1-re vereség szenvedett az izraeliekkel szemben az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójában Gyirmóton.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott csütörtökön Izrael ellen lépett pályára a gyirmóti Alcufer Stadionban az Európa-bajnoki selejtezőcsoport első játéknapján.

Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld
Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld
A mérkőzés elején egyik félnek sem volt komoly gólszerzési lehetősége, majd – szinte a semmiből – a 32. percben az izraeliek megszerezték a vezetést, ekkor Podgoreanu beadása után Nachmani fejelt a kapuba. A vendég előny tudatában Gera Zoltán szövetségi edző kettőt is cserélt a szünetben. A második félidőben egyre nagyobb volt a magyarok mezőnyfölénye, és a változtatások végül meghozták a várva várt egyenlítő gólt, Skribek Alen jobb szélről betett labdáját Tóth-Gábor Kristóf bólintotta a bal alsóba. Azonban a legvégén nem a mieink örülhettek, ugyanis a 86. percben az izraeli csapat megszerezte a győztes gólt, Levi szögelete után Gandelman talált fejjel a magyar hálóba. A folytatásban már nem esett több gól, így az U21-es válogatott vereséggel rajtolt az Eb-selejtezősorozatban.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ, ELSŐ FORDULÓ, GYIRMÓT: Magyarország–Izrael 1–2 (0–1) Magyarország: Hegyi K. – Kusnyír, Varju B., Mocsi, Csóka (Csontos, a szünetben) – Csongvai (Baráth P., 87.), Csonka – Szánthó (Tóth-Gábor, 62.), Szendrei N., Kerkez (Bukta, 62.) – Kiss T. (Skribek, a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán Izrael: Perec – Zaszno (Dzsaber, 70.), Kohen, Blorian, Leidner, Gendelman – Podgoreanu (Buganim, 70.), Davida (Lajusz, a szünetben, Sahar, 90.), Karcev, Arad – Nahmani (Levi, 80.). Szövetségi edző: Alon Hazan Gólszerző: Tóth-Gábor (68.), ill. Nahmani (32.), Gandelman (86.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.