UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-02 19:35

Öttusa: négyből három magyar az U19-es fiúk döntőjében

A négyből három magyar fiúversenyző, Csák Milán, Tárkányi Zsombor és Gáll András is bejutott a öttusázók portugáliai Európa-bajnokságának U19-es döntőjébe, míg az U17-es között a hatodik helyen zárt a Mészáros, Pataki leányváltó.

A kontinens legjobb korosztályos öttusázói vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában zajló Európa-bajnokságon mérik össze a tudásukat. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek. Az ötödik, csütörtöki versenynapon az U19-es fiúk selejtezőjét, és az U17-es leányváltók döntőjét rendezték.

Négyből három magyar az U19-es fiúk döntőjében (balról: Gulyás. Tárkányi, Csák, Gáll) Forrás: MÖSZ
Négyből három magyar az U19-es fiúk döntőjében (balról: Gulyás. Tárkányi, Csák, Gáll) Forrás: MÖSZ
Az U19-es fiúk mezőnyében a négy magyar indulóból hárman jutottak döntőbe. Az A jelű selejtezőcsoportban Tárkányi Zsombor holtversenyben a kontinensviadal legjobb vívását mutatta be azzal, hogy 20 győzelemmel és 6 vereséggel zárt. Ugyanebben a csoportban szerepelt Gáll András, aki a vívásban nem brillírozott, úszásban az élmezőnyhöz tartozott, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) pedig kimagaslott az Eb-mezőnyből 10:57.71-es idejével. Tárkányi a csoportban a 4., Gáll a 12. helyen került a szombati fináléba.
Hatodik a leányváltó Forrás: MÖSZ
Hatodik a leányváltó Forrás: MÖSZ
A B csoportban Csák Milán remek úszással alapozta meg a folytatást, és magabiztos teljesítményének köszönhetően simán, a társaság harmadik legjobbjaként ment a legjobb 34 versenyző közé. Ugyanez nem sikerült Gulyás Richárdnak, akit a vívásban mutatott visszafogott teljesítmény távolított el a döntőtől, és lett a csoport 21. helyezettje. Az U17-es lányok váltóversenyében Mészáros Emma és Pataki Emma volt érdekelt. A kettős úszásban a 9., laser runban a 6. legjobb időt teljesítette, ez a végén a 6. helyet jelentette a 12 párost felvonultató viadalon. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.