UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-09-05 12:17

Jégkorong: vb-ellenfeleit legyőzte az U18-as válogatott a hazai rendezésű Négy Nemzet-tornán

A második hellyel zárult, budapesti Négy Nemzet-tornával kapcsolatban feltétlenül pozitívum, hogy a I/B-s csoportellenfeleit megverte az U18-as jégkorong-válogatott. Svasznek Bence szövetségi edző nyilatkozott.

A múlt hét végén tartott U18-as Négy Nemzet-tornán a lengyeleket 4 – 2-re, az olaszokat 8 – 0-ra múlta felül a magyar ifjúsági jégkorong-válogatott, miközben a szlovákoktól 8 – 1-re kikapott. Az I/B csoportos együttes szövetségi edzője a jegkorongszovetseg.hu-nak adott interjújába összegezte a tapasztalatokat.

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
„Kifejezetten hasznos torna volt, mind a játékosok, mind pedig a szakmai stáb számára. A légiósok, a sérültek és az U20-as válogatottba felhívott srácok miatt tizennégy kulcsjátékost kellett nélkülöznünk, így nem a legerősebb összeállításban léptünk pályára; hét első éves ifistának adtuk meg a lehetőséget, hogy megméresse magát. Két világbajnoki ellenfelünkkel is találkoztunk, velük áprilisban is megmérkőzünk majd. Bár az eredmények egy szoros és egy fölényes győzelmet mutatnak, azt gondolom, mindkét vb-ellenfelünknél erősebbek, szervezettebbek és hatékonyabbak voltunk. A szlovákok másik dimenzióba tartoznak, de ellenük is becsületesen helytállunk az utolsó tíz-tizenkét percig. A tábor alatt a körülmények kiválóak voltak, minden adott volt ahhoz, hogy megfelelő munkát végezzünk.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.