UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-09-06 17:47

Kajak-kenu: hét magyar arany az utánpótlás vb záró napján, mérföldekkel a világ előtt járnak a fiatalok

Az utolsó nap is magyar aranyesőt hozott a portugáliai U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon, így összesítésben tizenhét győzelmet szereztek versenyzőink.

Tizennégy magyar egység készülhetett a döntőkre hétfőn, a portugáliai Montemor-O-Velhóban rendezett U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság utolsó napján. Attól pedig különösebben nem kellett félni, hogy tízről ne mozdulna el a magyar aranyérmek száma.

Fojt Sára és Ujfalvi Laura vasárnap is nyert Forrás: MKKSZ
Fojt Sára és Ujfalvi Laura vasárnap is nyert Forrás: MKKSZ
Erről a program elején az U23-as Biben Karina, Bakó Olga páros (K2 500 m) gondoskodott, majd jött sorban a többi elsőség. A lányok taroltak: mind az U23-asok, mind pedig az ifjúságiak mezőnyében győzött kajak- és kenunégyes is. Az utolsót, a tizenhatodikat pedig az Európa-bajnokságon is remeklő ifjúsági kajakkettes, Fojt Sára és Ujfalvi Laura (K2 500 m) húzta be. A nap hetedik aranya mix párosban született ifjúsági C2 500 méteren Böszörményi Bendegúznak és Gönczöl Laurának köszönhetően. A záró nap még az ifjúsági korú Kurucz Levente révén egy ezüst- és az U23-as fiú kenusnégyesnek köszönhetően egy bronzérmet hozott. Összesítésben a magyar csapat elképesztő fölénnyel, tizenhét arannyal (négy ezüsttel, hét bronzzal) nyerte meg az éremtáblázatot, a második oroszok kilencet, a harmadik németek csak négyet nyertek. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.